0
Tenis

(190831) -- NEW YORK, Aug. 31, 2019 (Xinhua) -- Novak Djokovic of Serbia hits a return during the men's singles third round match between Novak Djokovic of Serbia and Denis Kudla of the United States at the 2019 US Open tennis championships in New York, the United States, Aug. 30, 2019. (Xinhua/Li Muzi)

ĐOKOVIĆ SLAVIO PROTIV BERETINIJA ZA POLUFINALE: Sprema se revanš protiv Zvereva!

Objavljeno: 09.09.21 u 08:23

Najbolji teniser sveta Novak Đoković savladao je Matea Beretinija 3-1 (5:7, 6:2, 6:2, 6:3) i plasirao se u polufinale US Opena.

Novak je ponovo izgubio prvi set protiv Beretinija, kao i u finalu Vimbldona, ali to kao ni tada u Londonu nije bio problem za najboljeg igrača sveta.

Preokrenuo je rezultat, došao do pobede i u polufinalu igraće protiv Aleksandra Zvereva, četvrtog tenisera sveta iz Nemačke.

Osećalo se da Novak pokušava da nametne tempo, da ne dozvoljava protivniku da se opusti, ali je Italijan uspevao uvek da nađe procep i da nastavi bez minusa.

Kada se čekalo da Đoković prelomi, prelomio je Mateo koji je u 11. gemu uspeo da se vrati sa 40:0 i da napravi velike probleme najboljem na svetu.

Uz taj brejk, lako je stigao do potvrde i osvajanja prvog seta, ali se na pauzi videlo da Novak nije poljuljan time, da mu je ta sekvenca služila samo da protumači tok igre.

To se pokazalo i u drugom setu gde je u dva oduzeta servisa uspeo bez ikakvih problema da izjednači u setovima. Moglo je da bude i ubedljivije, ali je Beretini poslednjih snagama uspeo da makar nešto zadrži za sebe.

I to malo je bilo premalo već u trećoj deonici gde je došlo do totalnog preokreta. Ušla je voda u uši italijanskom predstavniku koji je iz poena u pen bio sve gori, gubio korak i bivao nadigravan.

Brejk i potvrda za ogromnih 3:0 bili su najava za lagan hod ka pobedi. To se na kraju i ostvarilo, ponovilo se finale iz Vimbldona i sada je Đoković stavio još jedan štrik u koloni.

Ostala su još dva štrika, ona najteža. Prvo Zverev, koji je dokazao da igra sezonu iz snova i da tek sa olimpijskih zlatom oko vrat ima elan da pravi dar-mar.

Đoković ima priliku da mu se osveti, a onda bi se za titulu borio protiv drugog tenisera sveta Danila Medvedeva ili Feliksa Ožer Aliasima.

Prevaljen je dug put, još dva koraka i večnost je tu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter