0
Domaći fudbal

Srdjan Babic, Aleksandar Dragovic i goalkeeper Milan Borjan, Crvena Zvezda - Vojvodina 16.7.2021. Beograd, Srbija foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

DINASTIJA BORJAN: Mlađi brat kapitena Zvezde brani za omladinski tim!

Objavljeno: 09.09.21 u 23:19

Nikola vredno trenira!

Milan Borjan je stekao status heroja na stadionu ‘Rajko Mitić’ i sjajni golman je zadužio čak i kapitensku traku. Od samog dolaska u redove crveno-belih, Milan se istakao sjajnim intervencijama u izuzetno značajnim momentima.

Njegovim putem postepeno koraća i mlađi brat Nikola. Mlađi Borjan ima 17 godina i priključen je omladinskom timu.

-Milan je moj rođeni burazer! Kad sam se rodio, 2004. godine, on je otišao u Urugvaj i Argentinu gde je počeo karijeru. Viđamo se konstantno, prija mi što mi je brat, što brani za prvi tim Crvene zvezde i što mogu mnogo da naučim od njega – kazao je Nikola Borjan za Zvezda TV.

Nikola ističe da često razmenjuje savete sa Milanom.

– Imamo dobar odnos! Nekad se i posvađamo, ali se uvek zezamo i slažemo se, što ja najbitnije. Obojica smo golmani, pa jedan drugome možemo dati savet, bez obzira što sam ja mlađi.

Otkrio je mladi čuvar mreže i kada je odlučio da stane između stativa.

– Od malena, u Kanadi, kada sam počeo da igram fudbal, bilo je samo igraš i trčiš. Bio sam u klubu Hamilton Srbija i Akademiji BSC. Tada sam shvatio da treba da budem golman, kao ćale i burazer – rekao je Nikola.

-U Zvezdu sam došao 2018. na probu. Nisam mislio da ću ostati. Imao sam kartu za Kanadu za septembar. Milan me je pozvao dva dana pred polazak i rekao mi da ostajem.  Voleo bih da debitujem za omladince. Da budem konkurentan za Ligu šampiona, za mlade.

Stariji brat je otkrio kako je Nikola počeo da trenira.

– Kao mali, dosta me je gledao i pratio. Kad sam stigao u Crvenu zvezdu, on je došao iz Kanade da bude preko leta sa mnom. Tako je počeo da trenira u Zvezdi, a treneri u omladinskom pogonu bili su prezadovoljni i pitali su, može li da ostane. Ostao je, nastavio školu ovde. Njegov uspeh čini me srećnim – istakao je Milan Borjan.

– Najviše ga savetujem da završava školu. Da mora da trenira, da se sam bori kroz život. Nikad ga nisam gurao, sve što je napravio, uradio je svojim radom. Ima moju punu podršku, kad god imam vremena, odem, pogledam kako brani. Odrastao je, ima 17 godina. Ja sam imao 16 kada sam otišao od roditelja. Srećan sam što je nastavio mojim putem – zaključio je kapiten Crvene zvezde.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter