0
Odbojka

SUDAR TITANA VEĆ U OSMINI FINALA: Kovač svestan- Mora ovo mnogo bolje

Objavljeno: 08.09.21 u 10:50

Odbojkaška reprezentacija Srbije bi već u prvoj rundi nokaut faze mogla na olimpijske vicešampione.

Izabranici Slobodana Kovača su takmičenje u grupnoj fazi završili pobedom nad Grčkom u pet setova, ali meč su obeležile oscilacije u igri našeg tima, koje nikako ne mogu radovati selektora „orlova“

-Ovo je moralo da bude mnogo bolje. Moramo da pričamo malo, da razjasnimo neke situacije. Ponekad kad ti hoćeš, desi se da ne možeš. Moramo da uđemo koncentrisano, jako. Čestitam Grcima na dobroj igri. Pobedili smo, peti set je bio odličan, ovo ostalo sa velikim problemima- rekao je Kovač, a preneo je Odbojkaški savez Srbije.

Selektor je istakao da je meč sa Helenima poslužio i da isproba neke taktičke zamisli, pred utakmice nokaut faze, gde nema prava na grešku. Međutim nije mu se svidela reakcija njegovih pulena.

-Ta reakcija je bila nikakva. Sa druge strane kad je važno ‘napalimo se’, pa je sve super“, rekao je on i dodao da su obično najteži oni mečevi, gde im je već „unapred upisana“ pobda.

-Umesto da iskusniji igrači tu daju podršku mlađima, koji su ušli, dolazimo do toga da sav teret pada na mlađe igrače- kritički je nastrojen Kovač.

Ako rezultati poslednjeg kola prođu po očekivanjima, Srbija bi već u osmini finala trebalo da izađe na megdan vicešampionu nedavno završenih Olimpijskih igara, selekciji Rusije, koja ne blista baš u grupnoj fazi takmičenja. Ovaj podatak nimalno ne raduje korektora „orlova“ Aleksandra Atanasijevića.

-Mislim da će to biti sudar titana, oni su svesni da moraju da podignu nivo igre. Na nama je da smanjimo greške iz večerašnje utakmice, i da se spremimo za meč, koji neće biti lak“, rekao je Atanasijević.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter