0
Domaći fudbal

FOTO: FK Voždovac

NA ‘KROVU’ SU ZADOVOLJNI: Rogan sumirao utiske, na jednu stvar je posebno ponosan!

Objavljeno: 08.09.21 u 15:25

Posle sedam odigranih kola u domaćem prvenstvu, usledila je reprezentatvna pauza i prava prilika za prvu analizu i presek stanja.

O rezultatima i partijama svog tima, za klupski sajt govorio je gospodin Predrag Rogan.

Smatram da su rezultati sasvim dobri, što i tabela pokazuje, bez obzira na raspored. Kada se uzme u obzir da smo u prva četiri kola imali tri gostovanja i to Čukaričkom, Partizanu i Vojvodini (gde smo takođe imali ambicije da napravimo bolje rezultate, ali realnost je bila drugačija), nije bilo lako uhvatiti ritam i nije bilo baš sve na visokom nivou. Međutim, mirnoća, poverenje, vredan i posvećeni rad, koji je pokazan od strane igrača i stručnog štaba, doveli su do dobrih rezultata u narednim u utakmicama, tri vezane pobede – započinje razgovor šef struke Zmajeva.

Čak četiri igrača iz prve postave angažovano je u nacionalnim selekcijama. Koliko god da je to velika čast i potvrda dobrog rada, mora se uzeti u obzir njihov oporavak posle reprezentativnih akcija.

Ponosni smo što imamo četiri reprezentativca (Milosavljević U21, Pantović U20, Lasickas – Litvanija, Vujnović – Crna Gora). Sve to govori da se u Voždovcu dobro radi i svaki reprezentativac iz naše ekipe je dokaz toga. Nama u stručnom štabu je samo dodatni motiv da radimo još više i bolje, da u narednom periodu iz našeg kluba bude još veći broj reprezentativaca. Zbog obaveza reprezentacija, radimo sa manjim brojem igrača, što ne utiče puno na sam rad, jer i ostali momci izuzetno vredno, posvećeno i kvalitetno rade, ali na plan pripreme naredne utakmici utiče, i te kako. Što se tiče njihovog zamora, odnosno oporavka, od toga koliko igraju za svoje selekcije zavisiće kada će se ko od njih priključiti trenažnom procesu. Bitno je da su oni na sasvim dobrom nivou fizičke pripreme, što im u velikoj meri olakšava da podnesu ovakav ritam. Sigurno je to da će se voditi posebna briga da se oni dobro osveže, oporave i pripreme za narednu utakmicu, gde veliku ulogu imaju kondicioni trener i medicinska služba.

Iako javnost smatra da Voždovac igra defanzivan fudbal, golovi postignuti ove sezone, dobra tranzicija i prenos lopte pokazuju da imamo šta da ponudimo kada je napad u pitanju.

– Da li ekipa igra defanzivno ili ofanzivno zavisi od mnogo činilaca. Na treneru je da ih prepozna, iskoristi maksimlano potencijal svojih igrača i da reaguje u skladu sa tim, a da ima rezultat. Ono što je sigurno je da Voždovac igra disciplinovano, čvrsto, agresivnjo, požrtvovano, posvećeno sa jedne strane, a sa druge strane strpljivo i mirno.

Svojim partijama ove sezone Nikola Vujnović pokazuje iz utakmice u utakmicu koliko je nedostajao prošle sezone kada se mučio sa povredama, dok se za Nemanju Milojevića komentariše da je konačno dobio pravu ulogu, kako ofanzivno tako i defanzivno.

– Na prvom mestu je TIM, a tim izbaci pojedinca. Verovanje, podrška i strpljenje je ono što je potrebno svakom igraču. Zadatak trenera jeste da probudu, razvije i iskoristi potencijale svojih igrača, pronađe odgovarjuću poziciju na terenu i ulogu u timu. Na svakom igraču je da radi vredno, posvećeno i da pruži maksimum u datom trenutku, a na treneru je da to osluškuje, prati, prepozna i da reaguje u skladu sa tim – objašnjava Rogan i dodaje:

U ovom momentu je Vujnović najbolji strelac ekipe sa četiri postignuta gola i samim tim skrenuo je pažnju javnosti na sebe. Bitno je da nastavi sa posvećenim radom kako na treningu, tako i na utakmici, što ga je dovelo do ove forme. Verujem da on može još bolje i siguran sam da će to pokazati. S druge strane, Milojević je igrač koji svojim odnosom prema obavezama, posvećenošću, profesionalnošću zaslužio ovaj status koji ima. Kao trener sam samo prepoznao i ispoštovao ono što on pruža i daje za ekipu – apostrofira trener Voždovca i zaključuje:

– Zadovoljan sam kako svi igrači rade, jedni druge ‘’guraju’’ da budu bolji i da napreduje. Sada jedni imaju prednost i igraju, sutra će drugi. Cilj je da tako ostane, da imaju ovakav odnos prema obavezama i da rade, budu posvećeni.

Voždovac je, kao i obično, jedna od najmlađih ekipa u prvenstvu i svake sezone “iskoči” po neki novi talenat koji na Krovu dobije šansu da se dokazuje u seniorskom fudbalu.

Imamo grupu izuetno mladih talentovanih igrača, kao što su Milosavljević koji je 2000. godište, Ivezić i Ajdinović koji su godinu mlađi i Pantović koji je tek napunio 19 godina. Svi oni već imaju bitnu ulogu u timu. Uz njih je tu i još mladih i talentovanih igrača (Tešić i Perošević 2001, Stoisavljević 2003. godište) koji bi trebalo u narednom periodu da pokažu svoj potencijal. Sve je na njima, da budu vredni, strpljivi, da rade na sebi, a kada dobiju šansu da je iskoriste“, istakao je Rogan a potom se osvrnuo i na Marka Ivezića koji je od početka sezone odigrao svih 90 minuta na pet utakmica, upisao i pola sata protiv Partizana, dok je samo protiv Čukaričkog ostao na klupi:

– Ivezić se sam izborio i zaradio sebi mesto u startnoj postavi, svojim zalaganjem, radom i posvećenošću. Ovo je samo početak, mora da nastavi da se dokazuje na svakom treningu i maksimalno koristi svaki minut na terenu!

Zmajeve već za vikend očekuje novi izazov, u nedelju se na Čairu sastaju sa ekipom Radničkog iz Niša.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter