1
Košarka

KOSARKA YUGOSLAVIA-NEW ZELAND DIVAC VLADE & MILAN GUROVIC INDIANAPOLIS, 07.09.2002. FOTO: SRDJAN STEVANOVIC

GUROVIĆ ISPRIČAO URNEBESNU ANEGDOTU: Ovo svedoči o tome koliko su bili dominantni, pogledajte zbog čeka je Vlada morao da ga vodi na večeru!

Objavljeno: 08.09.21 u 15:43

Pošto ih Litvanci nisu zanimali, odličili su da se opklade u šutiranju trojki.

9. septembra 2001. godine Jugoslavija je osvojila zlatnu medalju na Eurobasketu. Tim povodom, Nova.rs je napravila specijal posvećen poslednjoj evropskoj tituli naše reprezentacije, a govorili su Svetislav Pešić, Vlado Šćepanović, Igor Rakočević, Dejan Tomašević, Veselin Petrović i Milan Gurović, koji je posebno izdvojio jednu anegdotu kao dragu.

U četvrtfinalu, Jugoslavija je savladala Letoniju ubedljivim rezultatom 114:78. Na toj utakmici, Gurović se kladio sa Šćepanovićem i Stojakovićem ko će pogoditi najviše trojki.

– Ja to uvek ponavljam, najupečatljivija je utakmica protiv Letonije. Iz kog razloga? Mi smo na poluvremenu već vodili puno, slagaću te, da li je bilo 30 razlike, ne znam. To je bilo četvrtfinale. Zamisli koliko smo bili dominantni kad smo se na poluvremenu dogovorili Peđa, Šćepa i ja da se takmičimo ko će više trojki da ubaci, pošto nas Letonci više nisu zanimali. Ko izgubi, vodi na večeru. Vlada je vodio na večeru jer je dao šest, ja sedam, Peđa osam. Stvarno smo bili dominantni jer smo imali jednog Dejana Bodirogu koji je tada u to vreme bio sigurno najbolji, pa i sada je možda najbolji evropski igrač ikada. Imao si šutere kao što su Stojaković, Šćepa, Rakočević… Plejada vrhunskih igrača koji u svakom momentu mogu da ti daju koš, za tri i dva, šta god. Jednostavno, kada spustiš Dejanu loptu, on to reši, a ako ga udvoje, neko od mojih saigrača je sam – kaže Gurović, što možete da pogledate na video snimku iznad teksta.

Gurovića je sećanje malo prevarilo, s obzirom da je Šćepanović ubacio 2/2 trojke, Gurović je imao 6/9, Stojaković 7/7.

0
0

1 Komentara

  1. Cetvrtfinale je bilo sa USA. Polufinale sa Perom Kamerunom(Novi Zeland). Finale sa Gaucosima. LETONIJA znam da je bila u Istambulu, godinu pre. Neko je pomesao loncice.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter