0
Evropske lige

FOTO: Youtube/Screenshot

MOGAO JE DA POSTANE LEGENDA SERIJE A DA SE NIJE NAVUKAO NA KOKAIN: Istekla suspenzija od 12 godina, Flaki sa 46 godina ponovo na terenu!

Objavljeno: 08.09.21 u 14:22

Sećate se Frančeska Flakija?

Te 2007. godine on je bio treći najbolji strelac Sampdorije, odmah iza Roberta Manćinija i Đanluke Vijalija. Na 280 mečeva, čak 110 puta je tresao protivničke mreže.

Bio je na sjajnom putu da postane legenda ovog kluba, međutim, sve je krenulo nizbrdo preko noći. Prvo je na meču protiv Milana 28. janauara 2007. godine bio pozitivan na kokain i zaradio je dvogodišnju suspenziju.

– Izgubio sam sve u tom trenutku. Bio sam idol u Đenovi. Godinu sam počeo sa dva gola i dobio sam poziv da igram za reprezentaciju – rekao je za „BBC“ Flaki čija karijera je završena dve godine kasnije.

Po povratku je zaigrao za Empoli, pa Brešu u čijem je dresu decembra 2009. ponovo bio pozitivan na kokain. Tada je dobio 12 godina suspenzije.

– Posle takve sramote počneš da misliš o svemu. O karijeri koju si bacio u kantu za đubre, o imidžu u javnosti, o bolu koji si priredio porodici. Ljudi mi posle nisu verovali, trebalo je vremena da dokažem da sam shvatio da sam pogrešio, trebalo mi je vremena da izgradim ponovo većinu odnosa – otkriva Flaki.

Svi su mislili da je to kraj za njega, međutim, nakon 12 godina pauze, Flaki se vraća u petu ligu, u tim ‘Sinja 1914’.

U pitanju je lokalni klub koji vodi njegov prijatelj kao predsednik, a u kom je Flaki radio i kao trener mlađih kategorija.

Veoma sam uzbuđen, jer se približava datum povratka. Sve je počelo kao šala, a onda smo postali ozbiljni. Andrea, moj prijatelj, počeo je da me provocira da više ne mogu da igram i da sam prestar. Jeste da 12 godina nisam ulazio na odgovarajuće igralište, ali ja sam čovek fudbala i živim za te emocije koje mi nedostaju. Znam da sam ranije pogrešio i kajem se, znam i da danas nisam više toliko brz, ali ću moći da odradim svoj deo posla i pomognem momcima – rekao je Flaki.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter