0
Odbojka

Mina Popovic Maja Ognjenovic Katarina Lazovic Bojana Milenkovic Tijana Boskovic CEV EuroVolley 2021 final women's volleyball match between Serbia and Italy, in Belgrade, Serbia on Sept. 4, 2021. 4.9.2021. (Photo by Pedja Milosavljevic/STARSPORT)

PORED NAVIJAČA, REKORD JE OBORILA I TIJANA BOŠKOVIĆ: Zaslužila je ovo, sada je upisana u istoriju svetske odbojke!

Objavljeno: 07.09.21 u 12:13

Dva rekorda postavljena su u Beogradu.

Srpske odbojkašice su na Evropskom prvenstvu u Beogradu osvojile srebrnu medalju. Naša selekcija je u finalu poražena od Italije, koja je bila raspoloženija, a zanimljivo je to da su tokom prvenstva oborena dva rekorda.

Evropska odbojkaška federacija je nakon utakmice u subotu potvrdila da je na meču između Srbije i Italije prisustvovalo 20.565 gledalaca, što je novi rekord na utakmici ženske odbojke. Srpski navijači su prethodni rekord, koji je držao Kanzas Siti, oborili za čak 2.000. Na susretu Nebraska – Florida, na tribinama je bilo 18.516 navijača.

Tijana Boskovic CEV EuroVolley 2021 final women’s volleyball match between Serbia and Italy, in Belgrade, Serbia on Sept. 4, 2021. 4.9.2021. (Photo by Pedja Milosavljevic/STARSPORT)

Osim ovog, u istoriju svetske odbojke ušla je i najbolja srpska igračica Tijana Bošković. Ona je smečovala jednu loptu brzinom 110,3 km/h što je najviše u istoriji ženske odbojke. Iako naše odbojkašice nisu uspele da osvoje treće EP zaredom, ovo je uspešna godina jer je pored ovog srebra, iz Tokija doneta bronzana medalja.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter