1
Domaći fudbal

head coach Slavoljub Djordjevic Fudbal-Super League Season 2021/2022 FK Vojvodina v FK Partizan Novi Sad, 25.07.2021. foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

‘KONAČNO SMO UŠLI U RITAM KOJI NAM JE POTREBAN’: Trener Voše optimističan pred nastavak sezone – evo kakvo pojačanje traži!

Objavljeno: 07.09.21 u 17:33

Sigurno je da učinkom fudbalera Vojvodine u prvih šest utakmica u prvenstvu navijači nisu zadovoljni, o čemu svedoče i njihovi komentari na društvenim mrežama.

Novosađani su ostvarili po dve pobede, remija i poraza, trenutno su deveti na tabeli (uz utakmicu manje) i imaju negativnu gol-razliku (6:7), što je nešto na čega pristalice crveno-belih nisu navikle i s čim se ne mire.

Posle tri slobodna dana koja sam dao igračima, odradili smo ciklus od pet treninga, a ove nedelje, posle dužeg vremena, ušli smo u ritam rada koji nam je bio potreban – rekao je trener Slavoljub Đorđević. – Nevolja je u tome što je nekolicina mlađih prvotimaca odsutna zbog obaveza prema državnim selekcijama, s virozom problema imaju ili su imali Vukadinović i Maksimović, od povrede oporavlja(o) se Kovačević, pa smo morali da pozovemo i par momaka iz omladinske škole kako bismo imali dovoljan broj igrača na treninzima. Zbog toga nismo planirali trening utakmicu, ali verujem da za nas nailazi bolji period. Lepa vest je da se ekipi priključio oporavljeni Stefan Đorđević.

Klub je napustio štoper Lazar Stojsavljević, koji je zadužio opremu slovačkog Trenčina?

Izuzetno mi je drago zbog Lazara, jer je reč o dobrom momku koji nije uspeo da se izbori za mesto u timu. Stigla mu je dobra finansijska ponuda iz Slovačke i klub mu je izašao u susret. Imali smo dilemu da li da oslobodimo njega ili Igora Jeličića, ali sam odlučio da zadržimo mlađeg Jeličića, dete Vojvodine. Stojsavljeviću želim sreću u nastavku karijere, jer svojim odnosom prema radu i ukupnim ponašanjem to i zaslužuje.

Svaki poziv igračima Voše pod zastavu Srbije navijačima i klubu znači puno. Čak šestorica momaka našli su se u raznim selekcijama, pa su Topić, Bjeković i Zukić s U-21, Novevski je član U-20, a Kabić i Miletić su u U-19 selekciji.

– Oni se obavezama u klubu vraćaju u sredu i jedva čekamo da se priključe ekipi – kazao je Đorđević.

head coach Slavoljub Djordjevic (R) Veljko Nikolic (C) and Strahinja Erakovic
Fudbal-Super League Season 2021/2022
Crvena Zvezda v Vojvodina
Beograd, 16.07.2021.
foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Približava se i završetak prelaznog roka pa je moguće da stigne neko pojačanje.

Tražimo pokretljivog napadača i nadamo se da ćemo uspeti da ga angažujemo. Primećuju mnogi da već imamo Kabića i Mrkaića, ali podsećam na činjenicu da mlađanom Kabiću pozicija u špicu nije prirodna. Kod mene on igra na njoj, čini to veoma dobro, ali je jasno da nam nedostaje još jedan fudbaler. Imamo određenih ponuda da angažujemo neke igrače, sportski direktor Ljubiša Dunđerski bavi se tom problematikom i verujem da će do završetka prelaznog roka uspeti da se dogovori sa nekim od fudbalera koji su nam zanimljivi.

Prvi naredni susret pred crveno-belima jeste ni malo lagani duel s Metalcem iz Gornjeg Milanovca, ekipom koja je u prošloj sezoni iznenadila na „Karađorđu“.

Za nas su sve utakmice ozbiljni ispiti i upravo zbog toga nastojim da pauzu što bolje iskoristimo. Počeli smo da se pripremamo za utakmicu s Metalcem. Žarko Lazetić je moj kolega i dobar drugar, nekada smo zajedno igrali fudbal, posle bili i na polaganju za trenersku licencu i znam da je imao problema zbog odlazaka nekolicine važnih igrača u druge klubove. S druge strane, imamo dovoljno vremena da se upoznamo s rivalom, pripremimo odgovarajuću taktiku i pokušamo da izborimo veoma važnu pobedu – poručio je Slavoljub Đorđević.

Utakmica Vojvodina – Metalac igra se na stadionu „Karađorđe“ u subotu, s početkom u 16 časova.

0
0

1 Komentara

  1. aman bre koga će vi ngažujete vama je u interesu da srozate vošu da bi blizanci iostli prestonički klubovi igrali evropu li avaj tsc će teško da sklonite

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter