0
Tenis

Tennis-Novak Djokovic Odlazak na Olimpijske Igre Tokyo 2020 Beograd, 20.07.2021. foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

ĐOKOVIĆ PRED OKRŠAJ SA ITALIJANOM: „Nadam se da će biti repriza finala Vimbldona“!

Objavljeno: 07.09.21 u 14:16

Novak Đoković je posle izgubljenog početnog seta uspeo da dođe do pobede nad Džensonom Bruksbijem.

Verovatno najslabiji Novakov set ove sezone, ipak nije uticao na nastavak meča, pa je broj jedan slavio sa 1:6, 6:3, 6:2, 6:2 posle bezmalo tri sata igre.

U razgovoru sa srpskim novinarima, po završetku meča, Novak je dao odgovor na pitanje kakvog je ukusa bila pobeda nad mladim Amerikancem.

„Ukus pobede je uvek odličan, pogotovo protiv domaćeg igrača koji je uživao veliku podršku i koji je odigrao izuzetno, pogotovo prvi set. Ja sam se snalazio i tražio svoju igru, pokušavajući da njega razoružam i da mu pronađem slabosti. To sam uspeo početkom drugog seta. Sredinom tog seta se lomio rezultat, dugi gemovi i poeni. Iznenadio me je igrom, gledao sam ga, analizirao, ali je drugačije, naravno, kada se izađe na teren i oseti. Izuzetno dobro se brani, pogotovo s bekhend strane, teško je probiti, igra različite udarce s obe strane, i brze i kratke i duboke. Vrlo dobro koristi teren. Ja sam mnogo grešio u početku, ali kada se sve skockalo, osetio sam da imam kontrolu nad mečom. Posle toga, iako smo igrali koliko smo igrali, osećao sam da sam dominantan na terenu“, kaže Novak.

Poznato je da se uveliko smima dokumentarni film o Đokoviću o kom je on više puta govorio. Pitanje je bilo dokle se stiglo?

„Desile su se promene u međuvremenu, jer smo hteli da snimimo više materijala. Trenutno je plan da to izađe krajem ove ili u prva dva meseca sledeće godine. Sakupljamo materijal i iz Njujorka. To sve treba da se uveže, pa da odlučimo hoće li to biti serijal ili jedan dokumentarni film, da odlučimo formu timski. Još snimamo, uzbuđen sam zbog tog projekta. To će biti prvi put da je nešto u našoj produkciji, stvari koje su vezane za moju intimu i privatnost. Reč je o mojoj karijeri i životu, svi moji najbliži ljudi su dali intervjue i govorili o meni. Mislim da će biti veoma interesantno, nadam se da će se ljudima dopasti i da će me upoznati na bolji način oni koji me ne poznaju van terena“, otkrio je Novak.

U četvrtfinalu ga čeka duel sa Italijanom Mateom Beretinijem, ovo je treći uzastopni grend slem na kom se sastaju.

„Nadam se da će repriza finala Vimbldona biti i rezultatski. On je izuzetno kvalitetan igrač, ima jedan od najboljih servisa i forhenda na svetu. Vrlo dobro koristi slajs, pametno igra. Izuzetno snažno igra, ima prodoran tenis. Znam šta me očekuje, igrali smo i na Rolan Garosu i Vimbldonu, tako da znam šta treba da radim. Uvek verujem u sebe i pobedu“.

Svestan je moćnih oružja protivnika.

Igra čekić-tenis. Uz Del Potra, verovatno momak koji najjače udara servis i forhend. Njegova jedan-dva igra je smrtonosna. Već se ustalio u vrhu, u to nema sumnje. Igrao je polufinale ovde pre dve godine, finale Vimbldona, bio je to težak okršaj u četiri seta. Ako servira dobro, što mu je najjače oružje, teško je igrati s njim na bilo kojoj podlozi. Treći slem u nizu igramo jedan s drugim, nadam se da će i rezultat biti isti“, zaključio je Đoković.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter