1
olimpijske igre

FOTO: Youtube/Screenshot

SRBIJA JE ZEMLJA U KOJOJ SU NAGRADE ISTE ZA SVE: Paraolimpijci će dobiti isto koliko i olimpijci, u pitanju su sledeće cifre!

Objavljeno: 06.09.21 u 17:18

Tako i treba da bude.

Malo je država koje daju iste nagrade osvajačima medalja na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama. Uglavnom više novca dobijaju olimpijci, ali je Srbija pokazala da podjednako ceni sve sportiste.

Naši paraolimpijci su u Tokiju postigli izvanredne rezultate, pa će za to dobiti zasluženo veliku nagradu. Zlatna medalja vredi čak 70.000 evra, srebrna 60.000, dok će sportisti koji su osvojili bronzano odličje dobiti po 50.000 evra.

Mi smo jedna od retkih zemalja u kojima su novčane nagrade izjednačene za učesnike Olimpijskih i Paraolimpijskih igara, istakao je ministar sporta Vanja Udovičić u razgovoru za RTS.

Rekordnu nagradu dobiće srpski strelac Dragan Ristić koji je opravdao sva očekivanja osvojivši čak 2 zlata. Zdravko Savanović, Željko Dimitrijević i Laslo Šuranji osvojili srebrne medalje. Ne treba zaboraviti ni stonoteniserski tandem Perić Ranković i Matić, koje su osvojile bronzanu medalju.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter