1
Auto Moto

FOTO: Unspash/hanson-lu

ŠOK U SRED SEZONE, BOTAS NAPUŠTA MERCEDES: Nije želeo da posluša naredbu tima, sada će zameniti legendu F1!

Objavljeno: 06.09.21 u 16:35

Bila je to kap koja je prelila čašu.

Ovogodišnja trka za Veliku nagradu Holandije ostala je u senci sukoba Valterija Botasa i čelnih ljudi Mercedesa. Naime, on nije želeo da posluša njihovu naredbu da uspori, kako bi klupski kolega Luis Hamilton dobio još jedan bod zbog najbržeg kruga. Britanac je na kraju ipak dobio ekstra bod, ali je došlo do razlaza između Mercedesa i Botasa.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Valtteri Bottas (@valtteribottas)

Dan nakon trke, objavljena je vest da Finac više neće biti član Mercedesa, već će karijeru nastaviti u ekipi Alfa Romea, u kojoj će zameniti legendarnog Kimija Raikonena koji na kraju sezone ide u penziju. Njegovo mesto u Mercedesu najverovatnije će popuniti vozač Vilijamsa Džordž Rasel.

Botas ima 32 godine, uz Luisa Hamiltona je vozio sjajno, ali često je ostajao u njegovoj senci zbog naredbi tima. U karijeri je na podijumu bio 63 puta, a u sezonama 2019. i 2020. je završio na drugom mestu u konačnom plasmanu.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter