0
Domaći fudbal

Ricardo Gomes Partizan - Sochi Soci UEFA UECL third qualifying round, UEFA Europa Conference League 12.8.2021. foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

OGLASIO SE RIKARDO: Poznat razlog napuštanja rerpezentacije (FOTO)

Objavljeno: 06.09.21 u 12:45

Napadač Partizana oglasio se nakon što je napustio tabor reprezentacije Zelenortskih ostrva.

Ovoga jutra odjeknula je vest da je Rikardo Gomeš napustio reprezentativno okupljanje, a navijači Partizana uplašili su se da je po  sredi možda neka povreda najboljeg strelca njihovog tima.

Ove sumnje dodatno je podrejao saopštenjem FS Zelenortskih ostrva, u kome se navodi da je Rikardo po dolasku u kamp reprezentacije prijavio povredu, te da zbog toga nije u konkurenciji za mečeve sa Centralnoafričkom republikom i Nigerijom.

Ipak, crno-beli mogu da odahnu pošto se ne radi ni o kakvoj povrdi Rikarda, već o razmiricama unutar nacionalnog tima Zelenortskih Ostrva. Naime, najbolji strelac Superlige je nezadovoljan svojim statusom u nacionalnom timu odlučio da se oprosti od reprezentacije, a svoju odluku obrazložio je u saopštenju na društvenim mrežama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ricardo Gomes (@_ricardogomes11_)

-Ovo je poruka za narod Zelenortskih ostrva kojom želim da objasnim sledeće: Kao što je poznato, trenutno igram za FK Partizan, klub koji igra u prvenstvu Srbije. Za one koji znaju, putovanja iz Srbije do Zelenortskih Ostrva ili neke druge afričke države u kojoj igra naša reprezentacije je dugo putovanje. Međutim, tokom svih ovih godina uvek sam poštovao pozive koje sam dobijao za državni tim, čak i u situacijama u kojima bi bilo preporučljivo odbiti ili privremeno odustati od igranja, a sve stavljajući reprezentaciju iznad lične ambicije i ambicije klubova.

Međutim, nakon timskog treninga za utakmicu protiv Nigerije bilo je jasno da moja pomoć nije potrebna, jer uprkos dugom putovanju iz Srbije bilo je jasno da stručni štab ne računa na mene ni za prvi, ni za drugi tim. Moram da napomenem da su na tom treningu napravljena dva tima i bio sam izostavljen iz oba.

S obzirom na moje godine, kao i sva ograničenja koja postoje u putovanjima da bih igrao za reprezentaciju, a kako nisam u izboru stručnog štaba, nema smisla da i dalje budem deo državnog tima, a moje mesto bi mogao da popuni neki mlađi igrač, koji počinje karijeru.

Ne želim nikog da krivim za moju odluku, ni stručni štab ni Fudbalski savez, doneo sam je smireno, pažljivo, konsultujući se s ljudima koji su mi najviše pomogli tokom karijere. Takav je život igrača, morate dobro da promislite pre nego što donesete odluku. Stoga saopštavam odluku o povlačenju iz naše reprezentacije, praveći mesto za one koji čekaju priliku.

Nikada nisam osetio, niti ću, veći ponos od igranja za reprezentaciju i želim našem timu svu sreću, a mi da svi navijamo za njega- poručio je Rikardo Gomeš.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter