0
Fudbal

FOTO: Unspash/ dim-hou

NAKON 39 GODINA U KOMI PREMINUO BIVŠI FUDBALER PSŽ-A: Doktori su za sve krivi, bio je najbolji defanzivac Evrope!

Objavljeno: 06.09.21 u 16:13

To je trebala da bude rutinska operacija.

Nekadašnji francuski reprezentativac Žan-Pjer Adams preminuo je u bolnici u Nionu nakon čak 39 godina provedenih u komi. U trenutku smrti, bivši fudbaler je imao 73 godine, a iza svega ovoga stoji jedna tužna priča.

Naime, on je 1982. godine imao operaciju kolena, tokom koje su ga doktori loše inhalirali. Cev koja je trebala da provetrava njegova pluća, nažalost je blokirala put kiseoniku, zbog čega je izazvan srčani zastoj. Nakon toga, fudbaler je upao u komu, dok su se iz bolnice pravdali kako imaju malo lekara, što je prema događajima koji su usledili opravdano od strane suda.

Anesteziolog koji je kriv za Adamsovu komu, proglašen je krivim na sudu, ali je dobio samo jednomesečnu suspenziju sa posla. Tu nije kraj, jer je nakon žalbe kazna preinačena u novčanu od 750 evra. Žan-Pjer je bio najbolji defanzivac Evrope, a u reprezentaciji se proslavio u štoperskom tandemu sa Tresorom.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter