0
Fudbal

Nikola Milenkovic during the FIFA World Cup Qatar 2022 qualification football match between Serbia and Ireland, at the Rajko Mitic Stadium, in Belgrade, Serbia on March 24, 2021. 24.3.2021. Mart 24. 2021. Beograd, Srbija foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

MILENKOVIĆ I GUDELJ SLOŽNI: Bolji smo od Irske, sve zavisi od nas

Objavljeno: 06.09.21 u 15:59

Fudbalska reprezentacija Srbije otputovalaje u Dablin, gde će sutra odigrati svoj meč petog kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Naša selekcija je put Republike Irske otišla u dobroj atmosferi, sa čela kvalifikacione grupe A, nakon ubeljivog trijumfa kod kuće nad reprezentacijom Luksemburga (4:1).

„Orlovi“ će sutra odigrati svoj drugi meč sa Republikom Irskom, koju su u Beogradu savladali sa 3:2, a naši preprezentativci veruju u sličan ishod i u Dablinu, što bi im u mnogome povećalo šanse za plasman na Mundijal.

-Pobeda je imperativ, a sa druge strane bi trebalo da budemo skromni, da verujemo u nas i naše kapacitete. Istovremeno i da budemo ambiciozni, da damo sve od sebe sutra da odnesemo kući sva tri boda- istakao je Nikola Milenković za sajt FSS.

Srpski defanzivac ističe da loši rezultati rivala ne smeju da opuste njega i saigrača, već da pristup utakmici mora biti maksimalan.

-Nezgodni su, bilo je teško protiv njih i u Beogradu, a ovde će biti još mnogo teže. Igraćemo utakmicu sa mnogo duela, oni su navikli da tako igraju, sa mnogo dugih lopti, a mi ćemo pokušati da se nametnemo, da dominiramo terenom posedom, videćemo da li ćemo uspeti- jasan je popularni Bleki, koji je u dve poslednje utakmice u nacionalnom dresu, isto toliko puta zatresao mrežu protivnika.

-Hvala bogu dok je krenulo, da ne ureknemo. Nadam se da ću tako nastaviti.- rekao je Milenković.

Nemanja Gudelj takođe veruje da mnogo toga u ovom meču zavisi upravo od Srbije.

-Znamo da neće biti laka utakmica, Irska ima dobar tim, pokazala je to protiv Portugalije, poveli su rano 1:0 i dugo držali rezultat, dok Ronaldo nije rešio meč. Ipak, pokazali su da umeju da budu čvrsti, da je protiv njih teško igrati, ali mi verujemo u sebe, znamo da smo bolji tim i došli smo da uz dobru igru osvojimo tri boda-, poručio je Gudelj koji kod selektora Drgana Stojkovića uživa veliko poverenje.

-Svi znamo otprilike šta je moj posao na terenu. Moj zadatak je da kada napadamo, ostanem da čuvam ostale igrače, zadnju liniju i da blokiram eventualnu kontru, a kada napadamo, da se povremeno pridodam. Mister ima poverenja u moj šut, daje mi slobodu da probam udarac, ali dok god je tu Mitrović, dok ovako rešeta, nema potrebe da se dodajem napadu-, nasmejao se Gudelj.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter