0
Ostali sportovi

SJAJAN USPEH JUNIORA: Mladi srpski vaterpolisti šampioni sveta! (VIDEO)

Objavljeno: 05.09.21 u 19:29

Juniorska vaterpolo reprezentacija Srbije do titule planetarnog šampiona stigla pobedom nad Italijanima u finalnom meču, rezultatom 10:8 (3:3, 1:1, 3:2, 3:1).

Mladi srpski vaterpolisti nastavili su žetvu zlata, pošto su se na uspeh seniorskog tima na Olimpijskim igrama u Tokiju, nadovezali svojom titulom Svetskog prvaka, na prvenstvu odigranom u Pragu.

Izabranici Uroša Stevanovića su na putu ka najsjajnijoj medalji u nokaut fazi redom eliminisali Hrvatsku, Mađarsku i na kraju u velikom finalu savladana je selekcija Italije, koja je prethodno u polufinalu slavila nad Crnom Gorom.

Ključni period finalnog meča bio je kraj treće četvrtine, odnosno početak četvrte, kada su mladi„delfini“ uspeli da dođu do prenosti od dva gola, što je u ovako tvrdom i izjednačenom meču vrlo lepa zaliha, a kada su na tri ipo minuta naši veterpolisti poveli sa 10:7, praktično je stavljena tačka na ovaj susret.

Srbiju su  do pobede u finalu predvodili  Nemanja Stanojević, Stefan Branković i Marko Radulović i sa po dva gola, a u strelce su se još upisali Vasilije Martinović, Bogdan Gavrić, Luka Pljevančić i Marko Radović.

Bronzanu medalju osvojila je selekcija Crne Gore koji su nakon peteraca slavili protiv Mađarske sa 12:11.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter