0
Fudbal

PROKOCKALI POBEDU: Makedonci u finišu ispustili dva gola prednosti, san o Mundijalu sve dalji (VIDEO)

Objavljeno: 05.09.21 u 21:00

Fudbaleri Severne Makedonije remizirali su na gostovanju Islandu rezultatom 2:2 (0:1), u meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Naše istočne komšije imaće za čime da žale, pošto su na ovom susretu uspeli da prokockaju prednost od dva gola i na taj način znatno otežaju svoj položaj u kvalifikacionoj grupi J.

Utakmica je krenuo dobro po Makedonce, koji su već u 12. minutu došli do prednosti, a pogodak je postigao Velkovski nakon centaršuta Alioskog iz kornera.

Upravo je Alijoski bio taj koji je duplirao prednost Severne Makedonije u 54. minutu, nakon odlične solo akcije i udarca sa ivice šesnaesterca.

Činilo se  tada da nekadašnja jugoslovenska republika hita ka novoj pobedi u kvalifikacijama, ali su stvari krenule nizbrdo po njih u 78. kada je Islan iz praktično prvog šuta u okvir gola uspeo da prepolovi zaostata, a strelac je bio Bjarnason, nakon katastrofalne reakcije makedonskog golmana Dimitrevskog.

Konačnih 2:2 postavio je Andi Gudjonsen, sin Ejdura Gudjonsena, koji je u 84. minutu iskoristio smušenu reakciju odbrane rivala i postigao pogodak vredan jednog boda.

Tako je reprezentacija Severne Makedonije upisala i drugi remi u septembarskim kvalifikacijama, pošto su prethodno remizirali sa Jermenijom kod kuće, odigravši meč bez golova.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter