0
Auto Moto

FOTO: FORMULA1

FORMULA 1: Ferstapen sjajan na domaćem terenu, vozač Red Bula slavio u Holandiji!

Objavljeno: 05.09.21 u 17:00

Maks Ferstapen, vozač ‘Red Bula’, pobednik je Velike nagrade Holandije koja se vozi na stazi Zandvort.

Holanđan je slavio u domovini, gde je startovao sa pol pozicije, a u 10. krugu trke koja se nije vozila 36 godina stigao do svog 1000. kruga u karijeri i to u 23. godini života. On je ujedno i prvi koji je slavio na ovoj stazi posle Nikija Laude.

Ferstapen je ostvario sedmu pobedu ove sezone, a 17. u karijeri, pošto je vodio gotovo sve vreme, sa izuzetkom nekoliko krugova posle odlaska u boks, najbliži njemu je bio Luis Hamilton, koji je u Mercedesu imao oko 20 sekundi zaostatka, ali je zabeležio najbrži krug u samom finišu. Njima dvojici na podijumu se pridružio Hamiltonov timski kolega Valteri Botas.

Nakon ove pobede, Ferstapen je preuzeo vođstvo u generalnom plasmanu i sada ima 224,5 boda, tri više od Hamiltona. Ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja se naredne nedelje trkom za Veliku nagradu Italije na čuvenoj ‘Monci’.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter