0
Fudbal

from left (TOP) goalkeeper Anthony Lopes Jose Fonte Ruben Dias Joao Cancelo Danilo Cristiano Ronaldo (DOWN) Sergio Oliveira Diogo Jota Bernardo Silva Cedric Bruno Fernandes Fudbal-FIFA World Cup 2022 Qualifiers-Reprezentacija Srbije Srbija v Portugal Beograd, 27.03.2021. foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

SRBIJA SE BOLJE POKAZALA: Portugalci u kombinovanom sastavu savladali Katar

Objavljeno: 04.09.21 u 21:50

Fudbaleri Portugala slavili su u Debrecinu protiv reprezentacije Katara rezultatom 3:1.

Nakon vrlo teško i srećno izvojevane pobede nad Republikom Irskom, u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo (2:1), Portugalci su u prijateljskom susretu odmerili snage sa ekipom koju je Srbije pre par dana savladala sa ubedljivih 4:0.

Trener Portugalaca, Fernando Sanotoš, iskoristio je ovaj meč da isproba neke igrače koji su imli manju minutažu, a i takav sastav je bio ubeljiv protiv šampiona Azije, doduše manje ubeljiv od Srbije.

Portugalci su bzo stigli do ubedljive prednosti, pošto su pogocima Andrea Silve i Otavia, u razmaku od samo dva minuta, već u 25. minutu vodili sa 2:0.

Dva minuta pre odlaska na odmor Katar je ostao sa desetoricom na terenu, pošto je Mašal Aisa Bašram dobio crveni karton. Tada je bilo definitivno jasno da će jako teško ovde doći do nekog iznenađenja.

Ipak, iako brojčano oslabljeni, reprezentativci Katara se nisu predavali i u 61. minutu su prepolovili prednost portugala pogotkom Adbelkarim Hasana, a konačnih 3:1 postavio je Bruno Fernandeš sa bele tačke u  88. minutu.

Reprezentacija Portugalije naredni meč u skopu mundijalskih kvalifikacija igra u utorak, kada će gosstovati u Bakuu selekciji Azerbedžana.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter