0
ATP

Tennis Tenis Novak Djokovic Press & Training Practice Trening Beograd, 22.10.2020. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

PREOKRET I UBEDLJIV TRIJUMF: Novak se plasirao u 4. kolo US opena!

Objavljeno: 04.09.21 u 23:49

Težak meč protiv odličnog Japanca!

Novak Đoković je na terenu ‘Artur Eš‘ u Njojorku savladao Keija Nišikorija sa 3:1, u okviru trećeg kola US opena. Po setovima je bilo 6:7, 6:3, 6:3, 6:2 u korist najboljeg igrača na ATP listi.

Japanac je pružio snažan otpor od samog starta meča i na terenu je viđena velika borba. Kei je nakon jednog sata i 12 minuta igre uspeo da osvoji prvi set. ‘Prvi reket sveta’ je ubrzo uspeo da se konsoliduje i osvojio je naredni set bez obzira na vidljive oscilacije u igri.

Srpski teniser je kako je meč odmicao, igrao na sve kvalitetnijem nivou. Nišikori nije uspeo da pronađe rešenje i zaustavi ofanzivu Đokovića. Nema sumnje da je Japanac veoma težak rival, pogotovo za ranu fazu takmičenja. Okršaj u Njojorku je trajao čak tri sata i 35 minuta aktivne igre.

Ovo je bio njihov 22 međusobni susret. Novak sada vodi sa ubedljivih 20:2 u pobedama. Prvi duel ova tenisera odigran je 2010. godine u Parizu. Nole je tada sa 3:0 u setovima savladao Japanca na Rolan Garosu.

Đoković će u narednoj rundi odmeriti snage sa boljim iz duela Aslan Karacev – Dženson Bruksbi. 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter