0
Fudbal

Srbija v Luksemburg - 2022 FIFA World Cup Qualifier Beograd, 04.09.2021. foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

ORLOVI ODRADILI POSAO: Srbija na krilima Mitrovića upisala siguran trijumf nad Luksemburgom

Objavljeno: 04.09.21 u 20:08

Fudbalska reprezentacija Srbije nastavila je da niže pobede u mundijalskim kvalifikacijama, pošto su u okviru četvrtog kola, na stadionu „Rajko Mitić“ bili bolji od Luksemburga sa ubedljivih 4:1 (2:0).

„Orlovi“ su tokom čitavog meča pokazali dobar pristup i demonstrirali kvalitet protiv rivala koji je umeo da namuči dosta kvalitetnije timove od sebe.

Fudbaleri Srbije od samog starta su ušli autoritativno u susret, pokazavši da će oni biti ti koji će se pitati za sve na ovoj utakmici.

Izabranici Dragana Stojkovića Piksija od prvog minuta su preuzeli konce igre u svoje ruke. Nisu previše srljali, već strpljivo gradili igru iz koje su vrlo brzo proistekla dva pogotka, koja su odredila dalji tok susreta.

Posle nešto sporijih petnaestak minuta, „orlovi“ su lagano počeli da stežu obruč oko gola protivnika, a prvu ozbiljniju šansu imao je Aleksandar Mitrović, koji je u 16. minutu, nakon centaršuta Tadića za malo bio neprecizan.

Ipak, vrlo brzo je Mitrogol imao priliku za popravni i ovoga puta nije oprostio Lukseburžanima slabu reakciju u odbrani. Igrao se 22. minuta kada je Sergej Milinković-Savić uputio sjajnu nisku loptu u kazneni protor rivala, spojio sa golom Mitrovića, koji šalje loptu kroz noge golmanu za prednost Srbije od 1:0.

„Orlovi“ se nisu zadovoljili ovime već su nastavili sa atacima ka golu rivala, a to je ubrzo rezultiralo dupliranjem prednosti. Filip Kostoć je u 35. minutu lepo prošao po levom boku, uputio precizan centaršut u kazneni prostor Luksemburga, a tamo je Mitrović pokazao koliko je dominantan u vazduhu i lepim trzajem glavom postigao drugi gol i doneo našem timu lepu zalihu pred poluvreme.

Ovo je našem golgeteru bio ukupno sedmi pogodak u tekućim kvalifikacijama.

Nastavak utakmice doneo je sličnu sliku na terenu. Srpski fudbaleri su nastavili da diktiraju tempo, stvaraju opasne situacije, ali nisu uspevali da dođu do pogotka koji bi poptuno zatvorio utakmicu.

Kako je utakmica odmicala naš tim kao da se malkice uspavao i malo prepustio loptu protivniku, a kazna za to je stigla u 75. minutu, kada je Oliver Til preciznim udarem sa ivice kaznenog prostora prepolovio prednost Srbije i najavio moguću uzbuljivu završnicu.

Ipak, u tom momentu naši reprezentativci kao da su se prenuli iz sna, ponovo uspostavili kontrolu nad igrom i ubrzo došli i do trećeg pogotka, kojim su rešili pitanje pobednika.

Igrao se 81. minut kada je Radonjić uputio odličan centaršut ka Mitroviću, u srce šesnaesterca Luksemburga, napadač Fulama je dobro skočio i gađao glavom, a nakon dobre reakcije i odbrane golmana gostiju Morisa, nespretni Šano je postigao autogol i praktično ubio svaku nadu svom timu da može ostati neporažen.

To nije bilo sve od našeg tima, pošto se u petom minutu nadoknade u strelce upisao i Nikola Milenković, koji je tako postavio konačnih 4:1 na stadionu „Rajko Mitić“.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter