0
Fudbal

BELGRADE, SERBIA - OCTOBER 11: Dusan Vlahovic (L) of Serbia in action against Attila Szalai (R) of Hungary during the UEFA Nations League group stage match between Serbia and Hungary at Rajko Mitic Stadium on October 11, 2020 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)

MAĐARIMA PRETI KAZNA: FIFA pokrenula postupak!

Objavljeno: 04.09.21 u 11:22

Sterling i Belingem tvrde da su vređani na rasnoj osnovi. 

Na utakmici Mađarske i Engleske u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo igrači Engleske su se posle utakmice požalili na rasističke uvrede od strane navijača domaće publike.

FIFA je pokrenula disciplinski postupak protiv Fudbalskog saveza Mađarske i oglasila se povodom istog.

„Posle analize izveštaja meča, FIFA je pokrenula disciplinsku proceduru zbog incidenata na meču Mađarska – Engleska. Još jednom FIFA želi da naglasi svoju poziciju kojom se čvrsto osuđuje bilo koja forma rasizma i nasilja kao i bilo koji oblik diskriminacije i vređanja. Imamo veoma jasnu politiku nulte tolerancije prema takvom nedoličnom ponašanju u fudbalu“- stoji u saopštenju.

Mađari su već jednom bili kažnjeni zbog ispada navijača u julu kad ih je UEFA kaznila da igra dva meča bez publike sa pretnjom suspenzije na trećem meču. Razlozi su rasistički incidenati i homofobični baneri koji su bili istaknuti na meču Euro 2020 sa Francuskom i Portugalom u Budimpešti.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter