0
Odbojka

Evropsko Prvenstvo u odbojci za zene Eurovolley 2021-Final—Finale-Srbija v Italija Beograd, 04.09.2021. foto: Predrag Milosavljevic/Starsport.rs ©

ITALIJA JE PRVAK EVROPE: Poraz odbojkašica u velikom finalu!

Objavljeno: 04.09.21 u 22:30

Velika iscrpljenost je presudila!

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije je poražena u finalu Evropskog prvenstva u Beogradu. Italija je napravila veliki preokret i slavila je sa 1:3. Po setovima je bilo 26:24, 22:25, 19:25, 11:25. Nema sumnje da je veliki umor uticao na ishod finalne utakmice, ali mora se odati priznanje Italiji koja sasvim zasluženo osvojila zlatnu medalju.

Naše dame su igrale sjajno tokom celog šampionata. Izabranice Zorana Terzića su aktuelne šampionke sveta, do danas dvostruke uzastopne šampionke Evrope i osvajačice bronzane olimpijske medalje.

Evropsko Prvenstvo u odbojci za zene Eurovolley 2021-Final—Finale-Srbija v Italija
Beograd, 04.09.2021.
foto: Predrag Milosavljevic/Starsport.rs ©

Italija je danas bila znatno bolji rival. Gostujuće igračice su bile nezaustavljive i naše odbojkašice nisu imale rešenje za njhove ubojite napade. Srbija je slavila u sedam prethodnih međusobnih duela, ali danas su se uloge jednostavno zamenile.

Stiče se utisak da su Italijanke utakmicu u svoju korist ‘prelomile’ u finišu drugog seta. Srbija je ispustila dva poena prednosti u završnici i gostujuća ekipa je dobila vetar u leđa. Taj vetar ih je nosio do samog kraja utakmice. Kako je meč odmicao, Italijanke su bile sve bolje i bolje.

Bez obzira na poraz, izabranice Zorana Terzića su ostvarile još jedan veliki uspeh. Nema sumnje da se radi o fenomenalnoj generaciji od koje se trofeji tek očekuju.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter