0
Ostali sportovi

Srbija - Francuska, vaterpolo turnir, 6.7.2021. foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

IMAMO SVETLU BUĆNOST: Mladi vaterpolisti u finalu Svetskog prvenstva!

Objavljeno: 04.09.21 u 20:59

Juniorska vaterpolo reprezentacija Srbije u polufinalu savladala Mađarsku sa 10:7 (1:2, 4:2, 3:2, 2:1).

Kada su se šestorica nosilaca najtrofejnije generacije u istoriji vaterpola zvanično povukla iz nacionalnog tima, nakon odbrane olimpijskog zlata, mnogi su se zabrinuli za budućnost srpskog vaterpola.

Ipak, juniori koji se trenutno takmiče na Svetskom prvenstvu koje se održava u Češkoj, pokazuju da razloga za brigu nema, da je budućnost svetla.

Mladi „orlići“ će se u nedlju boriti za zlato protiv pobednika susreta između Italije i Crne Gore, pošto su u polufinalu savladali Mađare rezultatom 10:7.

Iako su naši severni susedi bolje otvorili utakmicu, vodili sa 2:0 i 3:1, naši vaterpolisti se nisu pokolebali već su su u nastavku sjajnom igrom došli ne samo do preokreta, već i do prilično ubedljive pobede, koja ih je odvela do borbe za zlato.

U redovima Srbije najviše se istakao Radulović sa tri pogotka, Martinović i Radović su postigli po dva, dok su Branković, Pljevančić i Milojević bili precizni po jedanput.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter