0
Košarka

(190913) -- BEIJING, Sept. 13, 2019 (Xinhua) -- Sergio Hernandez, head coach of Argentina, gives instructions during the semifinal match between Argentina and France at the 2019 FIBA World Cup in Beijing, capital of China, Sept. 13, 2019. (Xinhua/Meng Yongmin)

ERNANDEZ NAPUŠTA MESTO SELEKTORA: „Odlazim srećan i miran“!

Objavljeno: 04.09.21 u 17:30

Argentina u potrazi za novim selektorom. 

Serhio Ernandez drugi put napušta klupu košarkaške selekcije Argentine. Prvi put je bio selektor u periodu od  2005. do 2010. godine. Ovoga puta neće ostati na klupi do kraja mandata, drugi put je seo na klupu 2015. godine i bio je selektor i na minulim Olimpijski migrama na kojima su neslavno prošli tako što su zabeležili svih pet poraza i bili poslednji u grupi.

Sa reprezentacijom je osvojio zlato na FIBA „Dajmond Bol“, Pan Američkim igrama i Južnoameričkom šampionatu, ali i pet srebrnih medalja uz tri bronzane na različitim reprezentativnim turnirima.

U Argentini je sa klubovima bio šest puta šampion države, tri puta kup, ali i četiri puta je bio izabran za najboljeg trenera sezone.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter