2
Domaći fudbal

Filippo Falco Fudbal-Champions League-Second qualifying round, 2nd leg Season 2021/2022-Crvena Zvezda v Kairat Almaty Beograd, 28.07.2021. foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

ZVEZDA U PROBLEMIMA DO GUŠE: Zbog Falka, crveno-beli mogu da izgube evropsku licencu – tu nije kraj mukama!

Objavljeno: 03.09.21 u 12:18

Uprava Crvene zvezde nije ispoštovala dinamiku isplate obeštećenja za Filipa Falka.

Zbog toga, Leće je bio primoran da se obrati nadležnom sudu koji je doneo presudu u korist kluba koji se takmiči u italijanskoj Seriji B.

Prvi čovek Lećea Saverio Stiki Damijani otkrio je da ekipa sa ‘Marakane’ za Falka do sada nije uplatila ni jedan jedini evro.

Falko? To je jedan od komplikovanijih slučajeva sa kojima smo se suočili prošle sezone. Ponudili smo mu novi ugovor sa povećanjem plate, ali je on odbio jer je imao drugačije ambicije. Otišao je u Crvenu zvezdu koja se prilikom transfera obavezala na određene finansijske korake. Ti koraci su značili da je Zvezda do sada trebalo da nam uplati 1.000.000 evra. Po 500.000 evra u januaru i junu. A do sada nije uplatila ni evro. I onda je Falko tražio od nas da mi odustanemo od tih finansijskih potraživanja. Tu je nastao konflikt. Ne treba biti baš posebno maštovit da shvatite o čemu se radi – poručio je Stiki italijanskim medijima.

Filippo Falco Superliga Srbije Crvena Zvedza – Napredak Beograd, Srbija, Super Liga 6.8.2021. foto:Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Stiki ističe da je Zvezda tužena organima FIFA i da je presuđeno u korist Lećea.

– FIFA tribunal se oglasio u vezi sa “Slučajem Falko”. Prvostepena presuda je već doneta, a pored 1.000.000 evra koje nam duguje, Zvezda je obavezna da plati penale i kamate. Ta presuda je zvaničan akt i ako je Crvena zvezda ne bude poštovala, izgubiće licencu za takmičenje u evrokupovima.

Međutim, crveno-beli mogu da se suoče sa još jednim problemom, a to je registrovanje igrača u naredna dva prelazna roka.

Crvenoj zvezdi preti i zabrana registracije igrača u naredna dva prelazna roka, ako ne ispuni obaveze iz Falkovog transfera – poručio je Stiki Damijani lokalnim novinarima.

Podsetimo, Falko je u Ljutice Bogdana stigao početkom godine kao kapitalno pojačanje. Od njega se očekivalo da bude fudbaler koji će biti sposoban da napravi razliku na terenu, baš kao Katai. Ipak, nije baš sve tako bilo. Prvo je imao problem sa virusom korona, potom i sa povredama, pa je za crveno-bele u svim takmičenjima odigrao 10 mečeva (tri kao starter) i postigao četiri gola.

0
0

2 Komentara

  1. Posle toliko godina u Evropi,puno zarađenog novca ,zar treba da se Zvezda trese za tu siću,ili ima nešto što mi ne znamo.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter