0
Fudbal

Dusan Tadic Fudbal-FIFA World Cup 2022 Qualifiers-Reprezentacija Srbije Srbija v Portugal Beograd, 27.03.2021. foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

TADIĆ KAO DA JE ‘VEĆ VIDEO’ OVE KVALIFIKACIJE: Kapiten o uticaju Piksija na reprezentaciju – ‘Vratio se kult, naoštreni smo!’

Objavljeno: 03.09.21 u 16:57

Kapiten Srbije Dušan Tadić izneo je očekivanja pred naredne utakmice državnog tima.

Pred meč koji našu selekciju očekuje u subotu od 18 sati, kada u Beogradu gostuje Luksemburg, Tadić je istakao da ga trenuta situacija u grupi veoma podseća na onu iz iz kvalifikacija za Mundijal u Rusiji.

– Podseća malo na te kvalifikacije. I tad smo dobro krenuli, osetila se energija, da se vraća kult reprezentacije i da sve ide u najboljem toku. Razlika je što su Porugalci u grupi, koji bili evropski šampioni, ali dobro. Bitno je da se usredredimo u naše kvalitete, da verujemo u sebe i imamo samopouzdanje, rekao je Tadić.

Napadački stil koji forsira Piksi, dopada se Tadiću.

– Ofanzivna igra nam odgovara. Od prvog dana dolaska Piksi pokušava da nam pokaže, da verujemo u tom i da je to pravi pravac. Da mi iz toga možemo najviše da profitiramo, poručio je Tadić i pozvao navijače da porže selekciju:

– Da vide lepu našu igri i uživaju. Sigurno će tako biti.

Dusan Tadic (R) Filip Kostic (L)
Fudbal-FIFA World Cup 2022 Qualifiers
Reprezentacija Srbije-Pripreme-Trening
Stara Pazova, 30.08.2021.
foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Tadić je upitan i da li misli da će Srbija i Portugal pobediti sve utakmice do Lisabona, kada bi odluka mogla da padne ko će biti prvi u grupi.

– Moguće je, ali najbitnije je da se ide od utakmice do utakmice. Videli ste Portugal kako je došao do pobede, izjednačio je u 90, a preokrenuo u 96. minutu. Nije lako, ali moramo da gledamo samo sebe. Koncentrisani smo samo na sebe.

Tadić je govorio i o uticaju Piksija na državni tim.

– Otkad je mister (Piksi prim. aut) došao oseti se ta energija. Momci su naoštreni, svi žele da se pokažu. Vidi se da se vratio kult reprezentacije i da ide sve u najboljem redu. Samo tako da nastavimo i nema greške, zaključio je Tadić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter