0
Odbojka

Srbija - Madjarska zene odbojka CEV EuroVolley 2021, EP za odbojkasice, Evropsko prvenstvo u odbojci 29.8.2021. foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

SRBIJA JE U FINALU: Odbojkašice savladale Tursku!

Objavljeno: 03.09.21 u 20:05

U drugom polufinalu igraju Holandija i Italija.

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se u finale Evropskog prvenstva.

U neverovatnom meču koji je trajao 2 sata i 20 minuta, izabranice Zorana Terzića savladale su Tursku rezultatom 3:1.

Nakon četiri seta i rovovske borbe presudila je bolja igra i naših dama koje potpuno zasluženo idu u finale.

Selekcija Turske je bolje počela meč i povela sa 3:0. Nakon toga je usledio egal, nakon što je Tijana Bošković, izjednačila na 6:6. Međutim, Turkinje prave seriju od 5:0, i odlepljuju se na 11:6. Koriste našu lošiju partiju i ulazak u meč.

Ipak, naše odbojkašice, uspevaju da smanje na 13:11, nakon dobre odbrane, i poena Tijane Bošković. Kasnije su uspele i da povedu sa 15:14, vrativši se iz minusa. Kasnije je set ušao u egal završnicu i sada je 20:20. Imale su Turkinje, dve set lopte, ali je Srbija i to uspela da spasi, i uvede ovaj set, na razliku.

Igralo se poen za poen, i naša selekcija sada ima set loptu. Turkinje su, ponovo uspele da dođu do set lopte, ali je nisu iskoristile. Posle ogromne borbe, Turska osvaja prvi set sa čak 34:32, nakon sedam set lopti. Iako su se vratile iz minusa, nisu uspele naše devojke da povedu.

Uprkos nesrećnom završetku prvog seta, Srpkinje bolje počinju drugi, povevši sa 4:0. Međutim, ponovo su dozvolile Turkinjama da se približe, pa je sada 8:7. Odbile su naše taj nalet i vode 11:8. Povele su naše i sa 16:12, ali Turkinje se ponovo vraćaju i stižu do izjednačenja. Potpm su iskoristile, naše greške i povele 19:18, a kasnije sa 20:18. Sve teža situacija za Srbiju.

Drže naše priključak na minusu od jednog poena. Lavovskom borbom, naše odbojkašice, stigle su do izjednačenja 23:23, pa nas ponovo očekuje neizvesna završnica. Igraće se na razliku. Naše odbojkašice, znatno bolje su odigrale i izjednačile na 1:1 u setovima, iako su Turkinje, imale set loptu za 2:0, pri rezultatu 26:25.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter