0
Fudbal

Dragan Stojkovic Piksi Fudbal-FIFA World Cup 2022 Qualifiers Reprezentacija Srbije-Pripreme-Trening Stara Pazova, 30.08.2021. foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

PIKSI ZNA STARTNIH 11 ZA LUKSEMBURG: Stojković pozvao igrače na oprez – ‘Ovo će nam biti jedan od najtežih mečeva!’

Objavljeno: 03.09.21 u 16:20

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi govorio je uoči mea sa Luksemburgom u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru.

Orlovi su u sklopu ovog termina već u prijateljskom duelu deklasirali Katar (4:0), ali je Stojković pozvao igrače da maksimalno ozbiljno shvate narednog protivnika.

– Stojim pri tome da će to biti jedan od najtežih mečeva u kvalifikacijama. To je poruka za moje igrače, više njih, nego za mene. U javnosti su unapred dobijene, a da bi se pobedilo moraš da budeš na vrhunskom nivou toga dana. Zato mislim da će biti jako teško, ali verujem da možemo da prebrodimo taj problem, počeo je Stojković.

Stojković se osvrnuo na stanje na tabeli, pošto Irci nemaju ni bod, a Luksemburg ima šest.

– Ne razmišljam o protivnicima, samo o Srbiji. To mi je najbitnije. Koliko ko ima bodova, apsolutno me ne zanima“, kratak i jasan je bio Piksi.

Dragan Stojkovic Piksi (L) Ljubinko Drulovic
Fudbal-FIFA World Cup 2022 Qualifiers
Reprezentacija Srbije-Pripreme-Trening
Stara Pazova, 30.08.2021.
foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Dilemu oko najboljih 11 uopšte nema.

– Od juče znam ko će igrati, nasmejao se selektor Orlova, pre nego što je upitan da li će od starta krenuti Filip Đuričić:

– Stalno govorim da smo tim, da moramo da gajimo kolektivni duh i da ne bitno ko igra, ko je na klupi. Igrači apsolutno razumeju sve i raduje me, naravno. Rezultat je bitan.

Piksi je istakao da je bitno da se vrati kult nacionalnog tima.

– Koliko god navijača da dođe mi ćemo poštovati. Igraćemo za njih i borićemo se za njih. Nije samo ova utakmica za vraćanje poverenja, svaka je. Moramo da ćutimo i puno radimo. To je formula kako se vraća vera u srpski fudbal i kako reprezentacija Srbije treba da pridobije podršku, koja je jako bitna, zaključio je Stojković.

Podsetimo, utakmica Srbija – Luksemburg na programu je u subotu od 18 sati.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter