0
Fudbal

(190908) -- LONDON, Sept. 8, 2019 (Xinhua) -- England's Raheem Sterling (L) celebrates with England's Harry Kane during the UEFA Euro 2020 Qualifying Round Group A match between England and Bulgaria in London, Britain on Sept. 7, 2019. (Xinhua/Han Yan)

FIFA POKRENULA ISTRAGU: Sprema se za kazna za Mađare!

Objavljeno: 03.09.21 u 14:04

Slični ispadi viđeni su i na prethodnom Evropskom prvenstvu!

Fudbalska reprezentacija Mađarske je u četvrtak ugostila nacionalni tim Engleske u okviru kvalifikacija za odlazak na Svetsko prvenstvu u Kataru 2022. godine. Fudbalski savez Engleske je doneo odluku i opužio vatrene pristalice domaće selekcije. Navijači Mađarske su tokom utakmice na rasnoj osnovi  vređali Rahima Sterlinga i Džada Belingema.

-Oštro osuđejemo bilo kakav vid vređanja na fudbalskim utakmicama. Za takve stavi nema tolerancije. Otvorili smo istragu i gotovo sigurno će Mađarska biti strogo kažnjena – navodi se u saopštenju koje je objavila FIFA.

Slična situacija je viđena tokom Evropskog prvenstva. Mađarski navijači su pravili probleme i UEFA ih je kaznila sa dva duela pred praznim tribinama.

-To se odnosi na takmičenja koja su pod okriljem UEFA. Mi ćemo se posebno baviti ovom utakmicom – poručuju iz Svetske kuće fudbala.

Povodom aktuelne situacije, oglasio se i premijer Velike Britanije, Boris Džonson.

-Neprihvatljivo je da se fudbaleri Engleske vređaju na rasnoj osnovi. FIFA mora oštro da reaguje i spreči ovakve ispade u budućnosti – istakao je Džonson.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter