0
Fudbal

FOTO: FSS

PIKSI JASAN: Portugalci me ne zanimaju, samo Srbija, u Lisabon idemo po pobedu (VIDEO)

Objavljeno: 02.09.21 u 08:19

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Dragan Stojković Piksi, mogao je biti zadovoljan onime što je sinoć video od svog tima.

Meč u Debrecinu protiv Katara poslužio je kao dobra uvertira „orlovima“ pred nastavak Mundijalskih kvalifikacija, a pobeda je na kraju mogla biti i ubedljivija od konačnih 4:0. Ipak, selektor Stojković je bio zadovoljan onime što je video od svojih pulena.

-Rezultat je dobar, iako je moglo je još golova da se postigne. Bez obzira na sve, pobeda ili bilo koji drugi ishod ne bi promenili naša razmišljanja pred naredne dve utakmice. Zadovoljan sam kolektivnim duhom. Bilo je dosta lepih akcija, trke i pametne igre. To me raduje. Rezultat nije toliko bitan. Hajde, pobedili smo, idemo dalje- istakao je Stojković.

„Orlove“ u subotu uveče očekuje meč sa Luksemburgom na stadionu „Rajko Mitić“, a tri dana kasnije i nezgodno gostovanje selekciji Republike Irske.

-Momci su protiv Katara pokazali ozbiljnost. Rekao sam im na sastanku da meč nema takmičarski značaj, ali je dosta važan. Ovo im je bila šansa da pokažu profesionalni odnos. Na kraju krajeva, da našim navijačima demonstriraju kako smo spremni da se borimo i izgaramo iz minuta u minut. Uspeli smo. A golovi su došli kao posledica kvaliteta, jer smo bolji od Katara- rekao jeselektor Srbije, koji je susret sa Katarom iskoristio i da promoviše nove snage,te je šansu pružio debitantima  Veljku Birmančeviću i Miletu Svilaru.

Fudbal-FIFA World Cup 2022 Qualifiers-Reprezentacija Srbije
Srbija v Irska
head coach Dragan Stojkovic Piksi
Beograd, 24.03.2021.
foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

-Sproveli smo u delo plan da jedan debitant počne meč, a drugi uđe sa klupe. Čestitam obojici, ovo je tek početak njihove reprezentativne karijere, dosta će im značiti ovo iskustvo za dalji rad-, pohvalio je debitante Stojković.

Selektor Srbije je kratko prokomentarisao i uzbudljiv meč u Portugalu, gde je domaćin uz dosta sreće uspeo da iščupa tri boda protiv nezgodnih Iraca i ostane na čelu naše kvalifikacione grupe.

-To sam čuo i apsolutno me ne zanima. U Lisabon ćemo ići da pobedimo Portugalce, tako da me ne interesuje šta su uradili, ali su očigledno imali dosta sreće. Ne znam kakva je utakmica bila, međutim, bez obzira na sve, ne zanimaju me druge selekcije. Samo Srbija-, više je nego jasan Dragan Stojković.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter