1
Domaći fudbal

Fudbal-LingLong Super Liga season 2020-2021 TSC v Vojvodina TSC Players igraci Backa Topola Senta, 31.07.2020. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

FEŠTA U BAČKOJ TOPOLI: Mađarski velikan na ’krštenju’ centralnog terena akademije

Objavljeno: 02.09.21 u 10:38

Bačka Topola spremna za otvaranje terena, modernog sportskog objekta.

Izgradnja modernog sportskog objetka na severu Srbije, „TSC Arene“, koja je započeta 2017. godine lagano se privodi kraju, a dok se čeka otvaranje stadiona, na red je najpre došao centralni teren fudbalske akademije TSC-a.

Čast da otvori centralni teren kluba iz Bačke Topole imaće slavni mađarski Ferencvaroš, a početak fešte zakazan je za 14:00h. Ceremoniju će otvoriti predsednik TSC-a, Janoš Žemberi, odnosno kapiteni dve ekipe iz poslednjeg međusobnog susreta ovih klubova, sada već daleke 1980. godine, Ištvan Kovač i Tibor Nilijaši, legenda Ferencvaroša.

Dvojica legendarnih kapitena će svečano izvesti i početni udarac od 17h, kada će početi revijalni meč.

-Svečano otvaranje centralnog terena Akademije, gde će u nastavku sezone TSC biti domaćin TSC-a, nosi simboličan naziv „Sto godina prijateljstva“, s obzirom na to da TSC iz Bačke Topole i Ferencvaroš iz Budimpešte neguju jedan vek dugu  saradnju, u toku koje su se nekoliko puta sastajali i u Bačkoj Topoli- navodise u saopštenju kluba.

Centralni teren Fudbalske akademije TSC nalazi se u okviru novog stadiona TSC Arene u Bačkoj Topoli. Kapacitet tribina ovog stadiona je 4.500 gledalaca, koliko se očekuje i na sutrašnjoj ceremoniji otvaranja. Ostali delovi stadiona, koji uključuju hotel, spa centar, teretanu i druge sportske sadržaje, biće završeni u narednoj godini, kada će TSC Arena poprimiti konačan izgled.

Izgradnja Fudbalske akademije TSC počela je 2017. godine, a taj objekat, koji sadrži centralnu zgradu sa smeštajnim kapacitetima, restoranom, teretanom, sobama za oporavak i masažu, kao i terene sa najkvalitetnijim podlogama, otvoren je u septembru 2018. Tada je ugovorena i izgradnja stadiona, kao centralnog terena Akademije, što je projekat koji je od početka finansijski podržao Fudbalski savez Mađarske, u sklopu pomoći fudbalu u regionu.

U objekte Akademije, bez stadiona, uloženo je oko 10 miliona evra, dok se očekuje da ukupna investicija samo u stadion bude oko 15 miliona. U planiranju i izgradnji ovog najmodernijeg stadiona u Srbiji, koji je nikao na mestu starog Gradskog stadiona, vodilo se računa o energetskoj efikasnosti, investirano je u toplotne pumpe i solarne panele, kako bi se umanjila potrošnja spoljne električne energije, a projektanti su i na sve druge trenutno dostupne načine vodili računa o životnoj sredini i uslovima za održivi razvoj.

U klubu iz Bačke Topole, ponikli su i igrali mnogi fudbaleri, među kojima su Laslo Lerinc, Zvezdan Terzić, Zlatko Krmpotić, Nikola Žigić, Andrija Kaluđerović, Norbert Kenjveš kao i sadašnji reprezentativac Srbije Dušan Tadić. Dres reprezentacije Srbije sada nosi i Marko Petković, defanzivac TSC-a.

Izgradnja modernog trenažnog centra,stvoriće timu iz Bačke sve preduslove, da i u budućnosti stvara nove fudbalske asove.

0
0

1 Komentara

  1. Zvezdan Terzic pffff. A dusan Tadic nikad nije igrao za topolu,sa 14 gjdina je otisao u NS i trenirao za Vijvodinu . E moji Madjaroni…..

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter