0
Evropske lige

Portugal’s Cristiano Ronaldo during the FIFA World Cup Qatar 2022 qualification football match between Serbia and Portugal, at the Rajko Mitic Stadium, in Belgrade, Serbia on March 27, 2021. 27.3.2021. Mart 27. 2021. Beograd, Srbija foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

GOL MAŠINA: Ronaldo srušio još jedan rekord koji mu je nedostajao (FOTO)

Objavljeno: 02.09.21 u 09:57

Kapiten fudbaleske reprezentacije Portugalije ispisao istoriju.

Obaranje rekorda je nešto što je postalo sasvim uobičajeno kada je u pitanju Kristijano Ronaldo, a sinoć je u Farou, u meču protiv Republike Irske, dostigao još jedan.

A nije slutilo da će ovo biti uspešno veče za Portugalce, a sam Kristijano počeo je meč vrlo nervozno. Promašen penal, šamaranje protivničkog igrača, nervoza, frustracija… A onda kada se činilo da Portugalija klizi ka kiksu koji bi im umanjio šanse za direktan plasman na Mundijal, ukazao se Ronaldo, u svom najboljem licu.

Novopečeni fudbaler  Mančester junajteda postigao jedva pogotka u samom finišu meča, kojima je doneo Portugaliji velika tri boda, a on sam došao do još jednog rekorda.

Naime, gol u šestom minutu nadoknade, kojim je doneo trijumf svom timu, bio je ukupno 111. u Ronaldovoj reprezentativnoj karijeri, što je više nego što je postigao i jedan drugi igrač. On je tako pretekao dosadašnjeg rekordera Alija Deaija, koji je za Iran bio precizan 110 puta.

Tridesetsedmogodišnji Ronaldo je tako stigao do neverovatne brojke od 785 golova u profesionalnom fudbalu, što je najbolje dostignuće svih vremena. Takođe predvodi  listu najboljih strelaca Lige šampiona sa 134 pogotka, odnosno najboljih strelaca Evropskih šampionata sa 14 postignutih golova.

Možete ga voleti ili mrzeti, ali jedno mu se mora priznati, čovek je mašina za golove.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter