0
Košarka

Kosarka Beobasket 20 godina Mirza Teletovic Beograd, 28.06.2015. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto©

BUM! MIRZA TELETOVIĆ SE VRAĆA NA PARKET NAKON TRI GODINE: Nekadašnji as Bruklina ima novi klub!

Objavljeno: 01.09.21 u 16:56

Igrač je odlučio da pomogne klubu u kojem je napravio prve košarkaške korake!

Mirza Teletović je aktuelni predsednik Upravnog odbora Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine, a od danas će nastaviti i igračku karijeru, kako prenosi Jablanica live. Nekadašnji NBA igrač je odlučio da ponovo obuče dres i istrči na parket. Bivši igrač Bruklina će nastupati za KK Turbina iz Jablanice. Reč je o klubu u kojem je Teletović napravio prve košaraške korake.

Mirza je tokom karijere nastupao za Slobodu iz Tuzle, Ostende, Baskoniju, Bruklin Netse, Finiks Milvoki. Iskusni košarkaš je visok 206 cm, a dugi niz godina je nosio dres nacionalnog tima Bosne i Hercegovine.

-18 godina sam proveo igrajući van Bosne i Hercegovine, ali ne zaboravljam da sam prve košarkaške korake napravio u Turbini. Moja želja je bila da taj krug završim ponovno u Turbini, jer to je moj klub i tu su ljudi koje volim i cenim, moj sin trenira tu kao i prijatelji, i Turbinu pomažem koliko mogu, zaista. Imam personalnu satisfakciju da igram za Turbinu i da pomognem koliko god mogu. Idemo korak po korak, za sada je izvesno da ću igrati ovu sezonu, a za narednu ćemo videti. Ja ću tu biti kada trebalo pomoći, a glavni teret utakmica će iznositi mlađi igrači. Više sam tu u mentorskoj ulozi i da savetujem.

PROČITAJTE JOŠ: VELIKI USPEH NA PARAOLIMPIJSKIM IGRAMA: Željko Dimitrijević osvojio srebrnu medalju za Srbiju!

-Ono što smo pokušali da napravimo jeste da vratimo što više naših igrača, jablaničke raje, a koja je bila u drugim klubovima. Vratili su se Bakir Pilav i Emad Nezirić, dok Enisa Zukića ipak nismo uspeli vratiti sada. Oni koji su izneli prošlu sezonu i dalje su tu na broju. Pojačali smo tu finansijsku podršku, da malo motivišemo igrače da ostanu tu i igraju za svoj grad, a oni to naravo i zaslužuju. Ove godine smo prijavili i A2 ekipu, koja će biti razvojna za mlade igrače. Ove sezone imamo i ozbiljniji budžet, zahvaljujući privatnicima koji su želeli da pomognu KK “Turbini”, tako da i sa te strane imamo podršku, te će se sezona do kraja izneti na jednom profesionalnom i vrhunskom nivou – istakao je Teletović, prenosi Jablanica live.

Mirza ističe da klub ima jasan cilj.

-Naš cilj je da od naredne sezone igramo u najvećem košarkaškom rangu što se tiče Bosne i Hercegovine. Cilj nam je Premijer liga. Jablanica već određeni niz godina nije imala nekog premijerligaša, a mi ćemo se potruditi da to bude KK “Turbina”. Naravno, treba da se onda fokusiramo i na druge jablaničke sportove i da sve guramo prema višem rangu takmičenja – zaključio je nekadašnji as Baskonije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter