0
Evropske lige

Serbia's forward Dusan Tadic vies with Portugal's defender Ruben Dias during the UEFA EURO 2020 group B qualifying football match Portugal vs Serbia, at the Luz Stadium in Lisbon, Portugal, on March 25, 2019.

SJAJAN POSAO KLUBA SA STADIONA ‘ETIHAD’: Siti dobio pojačanje u borbi za titulu!

Objavljeno: 30.08.21 u 17:17

Navijači mnogo očekuju od ekipe Pepa Gvardiole!

Na ‘Etihadu‘ je ‘pao’ važan potpis! Reprezentativac Portugala Ruben Dijaš je produžio ugovor sa ekipom Mančester Sitija. Defanzivac će biti član ‘plavih’ iz Mančestera do 2027. godine. Iskusni fudbaler je u redove Sitija stigao prethodne sezone i ubrzo je opravdao epitet velikog pojačanja.

Portugalac se nametnuo odličnim partijama i bio je jedan od ključnih faktora za osvajanje šampionske titule u Premijer ligi Engleske. Takmičenje je sve kvalitetnije iz sezone u sezonu. Konkurencija je veoma ozbiljna  i nema sumnje da će veliki broj ekipa voditi borbu za osvajanje prestižnog trofeja.

– Iako nam se pridružio pre samo godinu dana, Rubenu je to bilo dovoljno vremena da pokaže da je esencijalni deo ekipe. To vam govori o njegovom kvalitetu i važnosti za Mančeste Siti, a mi smo želeli da novim ugovorom pokažemo koliko nam znači. On je sve što biste mogli da poželite od centralnog beka, pa i više od toga i biće deo svih Sitijevih uspeha koji će doći u sezonama koje dolaze – rekao je sportski direktor kluba, Ćiki Begeristajn.

Uprava nije uspela da ispuni sve Gvardioline želje. Pep je pokušao da u redove svoje ekipe dovede Kristijana Ronalda i Harija Kejna, ali nije došlo do uspešne realizacije transfera. Ronaldo se vratio u Junajted, a Hari Kejn će karijeru nastaviti na istom mestu, u Totenhemu.

Iako pre letnjeg prelaznog roka to nije očekivano, Sitijev gradski rival se ponovo uključio u borbu za trofej. Mančester junajted je vratio Kristijana Ronalda, a pre Portugalca u klub su stigli Džejdon Sančo i Rafael Varan. Mladi ofanzivac je stigao iz Borusije Dortmund, gde je pružao odlične partije u najkvalitetnijem fudbalskom takmičenju u Nemačkoj. Francuski defanzivac Rafael Varan je dugi niz godina sa velikim uspehom nastupao na stadionu ‘Santijago Bernabeu‘, u dresu Real Madrida.

Nema sumnje da sve ljubitelje fudbala očekuje izuzetno zanimljiva sezona. Pored dve ekipe iz Mančestera, isti cilj imaju Čelsi, Liverpul, Totenhem, Lester

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter