2
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

SADA I ZVANIČNO: Rišairo Živković je novi član aktuelnog šampiona Srbije! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 30.08.21 u 18:11

Pojačanje za ekipu sa stadiona ‘Rajko Mitić’!

Rišairo Živković je novi fudbaler Crvene zvezde! Dugo se pisalo o potencijalnom dolasku u ekipu iz  Beograda, koji se danas i zvanično ostvario. Nema sumnje da će nekadašnji igrač Ajaksa biti veliko pojačanje za ekipu Dejana Stankovića. Živković je potpisao trogodišnji ugovor.

Rišairo je rođen 1996. godine u Holandiji. Njegova majka je iz Pirota, pa Živković ‘vuče’ korene iz Srbije. Od detinjstva je skrenuo pažnju fudbalske javnosti, a već sa 16 godina je poneo epitet  jednog od najtalentovanijih igrača u Holandiji. U Foksholu i Groningenu je napravio prve korake, a onda je debitovao i za prvi tim. To ga je preporučilo Ajaksu! U nastavku karijere je nosio dres Viljema, Utrehta, Ostendea, a onda je usledio prelzak u Kinu gde je igrao za Čangčun Jatai. Živković je dva puta išao na pozajmicu. Prvi put je branio boje Šefild junajteda, a kasnije je nastupao za Gvangžu.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели FK Crvena zvezda (@crvenazvezdafk)

Rišario nije mogao da sakrije zadovoljstvo prilikom potpisivanja ugovora.

FOTO: FK Crvena zvezda

-Srećan sam što sam potpisao za Crvenu zvezdu. Sada kada je sve završeno, ne mogu da skinem osmeh sa lica i da dočekam da zaigram. Mislim da se sve ovo dešava u pravom trenutku moje karijere. Očekujem da osvojimo titulu, da budemo što bolji u Ligi Evrope i da pomognem timu što je više moguće. Želim dobru sezonu za nas. Uvek sam pratio Zvezdu, bio sam ovde i prošle nedelje protiv TSC-a, gledao sve kvalifikacione utakmice, upoznat sam i sa bogatom istorijom. Gledao sam i utakmicu protiv Čukaričkog, navijači su fantastični. Malo je takvih navijača u svetu, koji zdušno bodre svoj klub. Hoću da budem dobar u Zvezdi, da dam sve od sebe i pokažem se u pravom svetlu. Ne bih da licitiram o broju postignutih golova, samo želim da pomognem timu – zaključio je Živković koji je zadužio dres sa brojem 30.

FOTO: FK Crvena zvezda

Istim povodom, oglasio se i sportski direktor crveno-belih Mitar Mrkela.

– Veoma mi je drago što je došao u Zvezdu. Dobro ga poznajem, još dok sam bio u Fudbalskom savezu Srbije, razgovarao sam sa njegovim ocem i njim o mogućnosti da zaigra za našu reprezentaciju, ali to se tada nije ostvarilo. Saradnja je ostvarena sada dolaskom u Crvenu zvezdu. Radi se o talentovanom igraču kom je predviđena velika karijera. Ajaks ga je doveo još sa 17 godina, ali nije bilo sve kako je zamišljeno. Međutim, smatram da u Zvezdi može da dosegne visine. Ima talenat i atletske sposobnosti, pre svega brzinu, kao i osećaj za gol. Biće pojačanje i za prvenstvo i za Evropu – istakao je Mrkela.

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter