0
Košarka

Reprezentacija kosarka Srbija - Italija FIBA Olimpijski Kvalifikacioni Turnir Beograd, Srbija in Belgrade Serbia, 4.7.2021. foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

POTENCIJALNI REGIONALNI DUELI NA PUTU ZA SP: Košarkaši Srbije sutra dobijaju rivale u kvalifikacijama!

Objavljeno: 30.08.21 u 22:34

Moramo da okrenemo novi list.

U utorak od 12 časova, održaće se žreb kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u košarci koje se igra 2023. godine u Indoneziji, Filipinima i Japanu. Dan pred izvlačenje, FIBA je skratila spisak potencijalnih rivala naše selekcije, a saznali smo da bi moglo da dođe i do derbija sa reprezentacijama iz regiona.

Srbija je smeštena u prvi šešir zajedno sa Španijom, Francuskom i Slovenijom. Kako je FIBA saopštila, potencijalni rivali su nam selekcije iz 4. šešira (Crna Gora, Hrvatska, Letonija, Ukrajina), kao i 5. (Finska, Gruzija, Belgija, Mađarska), ali i 8. šešira (Makedonija, Švedska, Portugal, Slovačka). Samim tim, postoji mogućnost da u grupi izvučemo Crnu Goru ili Hrvatsku, što bi predstavljalo pravu poslasticu za navijače u regionu.

FOTO: FIBA

PRVI ŠEŠIR: Španija, Francuska, Slovenija, SRBIJA

DRUGI ŠEŠIR: Italija, Litvanija, Grčka, Nemačka

TREĆI ŠEŠIR: Češka, Poljska, Rusija, Turska

ČETVRTI ŠEŠIR: Crna Gora, Hrvatska, Letonija, Ukrajina

PETI ŠEŠIR: Finska, Gruzija, Belgija, Mađarska

ŠESTI ŠEŠIR: Bosna i Hercegovina, Velika Britanija, Izrael, Holandija

SEDMI ŠEŠIR: Island, Estonija, Bugarska, Belorusija

OSMI ŠEŠIR: Makedonija, Švedska, Portugalija i Slovačka

Naša selekcija će morati što pre da zaboravi neuspeh u kvalifikacijama za OI i da se fokusira na nove izazove. Prenos žreba će direktno prenositi televizija Sportklub.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter