1
Fudbal

Fudbal-FIFA World Cup 2022 Qualifiers-Reprezentacija Srbije Srbija v Irska Stefan Mitrovic (L) Uros Racic and Dusan Vlahovic (R) Beograd, 24.03.2021. foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

ORLOVI PRED NOVE IZAZOVE, MITROVIĆ: ‘Dobro je što nema VAR-a!’; VLAHOVIĆ: ‘U subotu ću ostvariti san!’

Objavljeno: 30.08.21 u 15:24

Fudbalska reprezentacija Srbije okupila se uoči nastavka kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2022. godine.

Orlovi prvi duel igraju u subotu od 18 sati, kada će na ‘Marakani’ gostovati Luksemburg, dok će prethodno odigrati prijateljski duel sa Katarom, a ciklus zatvoriti utakmicom protiv Luksemburga 7. septembra.

Na današnjoj konfernciji za medije, govorili su Stefan Mitrović i Dušan Vlahović.

– Uželeli smo se Srbije, uvek je čast igrati za reprezentaciju. Veliki deo ekipe nije bio u Japanu pa su se možda i više uželeli. Što se tiče utakmica, već duže vreme smo sa Misterom. Znamo šta očekuje od nas i kakav sistem igramo Fokus je na mečevima za bodove, ali i protiv Katara treba biti maksimalno ozbiljan, rekao je Mitrović i dodao:

– Postavili smo imperativ da idemo na maksimalan broj bodova i daćemo sve od sebe da uzmemo šest bodova iz te dve utakmice. Kada uđemo maksimalno ozbiljno u utakmice, naš kvalitet dolazi do izražaja. Čekaju nas teški mečevi, ali ćemo uraditi sve od nas da dobijemo. Realno je da dobijemo sva tri meča u sempoembru. Više puta smo pokazali kvalitet. Ako uđemo u te mečeve kao u martu, realno je da vidimo tri pobede.

Na pitanje da li žali što UEFA uvodi VAR u kvalifikacije, aludirajući na onu situaciju sa Portugalijom i nepriznatom golu Kristijana Ronalda, Mitrović je rekao:

– Dobra odluka UEFA, sa VAR-om dobijamo sigurnost ispravnih odluka sudija. Što se tiče te utakmice, najvažnije je da je rezultat ostao na semaforu. On nam daje veru i nadu da možemo do SP, jasan je bio Mitrović.

FOTO: FSS

Napadač Fiorentine Dušan Vlahović je poručio da ga raduje činjenica će navijači ponovo biti na tribinama.

– Meni će biti prvi put da igram sa reprezentacijom pred publikom, mislim da će to biti najbolji osećaj na svetu. Kad neko krene da igra fudbal, njegova prva želja je da igra za reprezentaciju pred publikom. To je za mene ostvarenje sna, jedva čekam. To je verovatno jedan jedinstven osećaj. Atmosfera se zasniva na pobedama i bilo bi lepo da dobijemo Katar i napravimo lepu uvertiru za kvalifikacione mečeve. Nema lakih ili teških utakmica, onih koje se biraju. Daćemo sve od sebe da pobedimo na oba kvalifikaciona meča jer je to imperativ. Naš cilj je Mundijal, rekao je Vlahović.

O transfer spekulacijama Vlahović je rekao:

– Što se tiče transfera, ne razmišljam o tome. Iako je veliki pritisak javnosti da li idem. Nisam razočaran što sam ostao u Fiorentini, to je moja odluka. Moje je samo da radim šta mi se kaže što se tiče treninga. Nezahvalno je pričati o tome da li mogu da ponovim sezonu. Ja verujem u sebe da mogu, ali ništa neće pasti sa neba. Teren je jedino merilo, imam neki svoj cilj i nadam se da mogu da ponovim prošlogodišnju sezonu, zaključio je Vlahović.

0
0

1 Komentara

  1. Kad bi mogao Vlahovic sa Mitrovicema da igra u spicu tobi bilo fenomenalno. 4-4-2 ili 4-1-3-2 nije bitno samo napadacki da se igra!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter