0
ATP

(191007) -- SHANGHAI, Oct. 7, 2019 (Xinhua) -- Andy Murray of Britain reacts during the men's singles first round match between Andy Murray of Britain and Juan Ignacio Londero of Argentina at 2019 ATP Shanghai Masters tennis tournament in Shanghai, east China, Oct. 7, 2019. (Xinhua/Wu Gang)

ENDRI MAREJ O NOVAKU: ‘Nisam očekivao da će uraditi sve ovo!’

Objavljeno: 30.08.21 u 09:40

Lepe reči Britanca!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković, pokušaće da osvoji predstojeći US open i tako uđe po ko zna koji put u istoriju svog sporta.

Tennis Tenis-Novak Djokovic Training session Practice Trening
Bratislava,09.06.2020.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Novak Đoković uskoro započinje pohod na US open, gde će pokuašti da obori dva rekorda osvajanjem pehara. Prvi rekord je najviše osvojenih Gren slem titula u istoriji tenisa (21), dok bi drugi rekord postavio kao jedini igrač u open eri koji je osvojio sve Gren slem turnire u jednoj kalendarskoj godini.

Lepe reči o Novaku je imao njegov veliki prijatelj, Endi Marej.

‘Novak je oduvek imao dosta kvaliteta na terenu, imao je solidne ‘all-around’ partije. Ali opet, mislim da mnogi ljudi nisu nikada pomislili da će on osvojiti 20 Grend slem turnira i da će raditi ono što sada radi. Ako pogledate njegovu igru kroz godine, stvari koje je unapredio, on je pretvorio sebe u kompletnog igrača. Igra sjajno na svim podlogama, ima potcenjen servis i najbolji je riterner svih vremena.’ – rekao je Britanac.

Marej je pričao o tome šta je Novakova prednost u odnosu na Nadala i Federera:

‘Njegovo kretanje i atleticizam je nešto što njega izdvaja od drugih igrača, kao nešto što se mogli videto od njega kada je bio mlađi. Neverovatno je fleksibilan i ume da odbrani uglove terena veoma dobro, što je njegova najveća prednost u odnosu na preostalu dvojicu. Nije kao da Rodžer i Rafa ne brane to dobro, ali način na koji on to radi je totalno drugačiji. Način na koji „sklizne“ u svoj bekhend, čak i na tvrdom terenu, on smanjuje teren na taj način.’

‘Kada smo imali 19- 20 godina, nisam mislio da će uraditi sve ovo, iako sam ga poznavao iz vremena kada smo obojica imali 13-14 godina. Znao sam da je sjajan igrač, ali ovo što on sada radi je posebno, veoma posebno.’ – zaključio je Endi.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter