0
Boks

FOTO: BSS

SVETSKI DAN BOKSA: Medijima se obratio jedan od najboljih boksera svih vremena!

Objavljeno: 27.08.21 u 12:33

Danas je svetski Dan boksa.

Javnosti su se obratile upečatljive ličnosti kako iz boksa tako i iz ostalih životnih zanimanja, a pored naših predstavnika bilo je i stranih.

Umar Kremlev se prvi obratio i čestitao Dan boksa svim ljubiteljima ovog sporta, ali i svima ostalima da se bave sportom.

„Boks je život. Čestitam vam Dan boksa. Bavite se boksom, bavite se sportom. Preporučio bih svim državama, da utiču na sve da se što više bave sportom. Kada su nacije zdrave.

Hteo bi da se zahvalim Srbiji, srpskoj Vladi i predsedniku Aleksandru Vučiću. Mnogo su odlučili da pomažu boksu. Takođe sjajno je kako se Vlada Srbije bori sa kovidom, sa virusom. Vaš narod ima da bira besplatno koje će vakcine da dobiju.“

Zatim se obratio Nenad Borovčanin koji je pozvao sve da se priključe njegovim treninzima boksa.

„Velika mi je čast što smo ovde danas. Pozdravljam sve goste, posebno i članove AIBA koji su u velikom broju sa nama u Beogradu. Takođe i puno olimpijskih pobednika. Kod nas boks mogu besplatno da treniraju svi. I ono što im boks daje jeste da iz sale izađu kao bolji ljudi. Današnji Dan boksa je samo jedan u nizu događaja koji ćemo organizovati širom Srbije.“

Amerikanac sa ruskim pasošem Roj Džons i jedan od najboljih ikada u ovom sportu oduševljen je da u Srbiji boks treniraju besplatno.

„Boks je meni doprineo sve što sam napravio. Meni sada Dan boksa znači sve. AIBA je ovo sjajno organizovala. Kada čujem da ljudi u Srbiji mogu besplatno da treniraju boks, ja sam oduševljen. To je nešto sjajno, nešto veliko. Jako mi je drago što sam u Beogradu i jedva čekam ponovo da dođem u vaš grad. Večeras ću klincima držati čas boksa i baš sam počastvovan.“

Priliku da se obrati javnosti imao i naš proslavljeni glumac Miloš Biković.

„Pre svega da se zahvalim što sam dobio čast da budem promoter boksa i ambasador boksa. Prvo pitanje koje sam dobio „Zašto ja? Ja sam glumac nisam bokser“. Ali sam dobio odgovor, „pa baš zato“, jer nisam bokser. Za Srbiju je SP dobitak i kulturološki. Boks vas ne uči samo kako da udarite već vas uči kako da savladate svoj bes, svoje strahove, da poštujete protivnika. I još jednom i ovako koristim priliku da se zahvalim Kremlevu i Borovčaninu.

Za kraj se obratila bokserka iz nemačke Zaina Masar.

„Ponosna sam što sam na konferenciji kao jedina žena. Boks je otvoren za sve i ne deskriminiše. Ja sam nosila hidžab u mom klubu i počela da treniram sa 13 godina. Želela bi da sa mojom pričom svima da pokažem kako to može. Boks je bezbedan i trenirajte boks.“

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter