0
AdmiralBet ABA Liga

KK Partizan-Zeljko Obradovic Promocija Novi Trener Head coach Beograd, 28.06.2021. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

ŽELJKO OBRADOVIĆ O NASTUPIMA ZA REPREZENTACIJU: ‘Oni su dan posle završetka seli u avion i priključili se. Tu za mene počinje i završava se svaka priča o tome’ (VIDEO)

Objavljeno: 25.08.21 u 12:17

Jasna poruka iskusnog stručnjaka.

Na kraju prethodne sezone mnogi košarkaši su odustali od nastupa za svoje nacionalne timove. Utisak je da je odsustvo znatno veće u odnosu na neka prethodna prestižna takmičenja. Nastup za reprezentaciju Srbije, otkazao je i MVP NBA lige Nikola Jokić.

Sa druge strane, postoji primer i velikih NBA zvezda koje su rešile da budu na raspolaganju svojoj državi. Luka Dončić se odmah po završetku sezone pridružio ekipi Slovenije.

Devin Buker, Džru Holidej i Kris Midlton su učestvovali u finalu najkvalitetnije košarkaške lige na planeti, a samo dan kasnije su bili na raspolaganju selektoru Gregu Popoviču.

Željko Obradović je govorio o tome ko su pravi primeri i na koga se treba ugledati, kada je u pitanju nastup za nacionalnu selekciju. Šef stručnog štaba Partizana je pohvalio trojicu pomenutih reprezentativaca Sjedinjenih Američkih Država. 

-Činjenica je da svi treba dobro da razmisle o primerima, kao što je dobar primer ove trojice američkih reprezentativaca, koji su igrali finale NBA lige, dvojica su bili prvaci, treći finalista. Dan nakon što su završili obaveze sa klubovima su seli na avion i priključili se reprezentaciji i postali prvaci – istakao je čuveni stručnjak.

PROČITAJTE JOŠ: ŽIVKOVIĆ OPTIMISTIČAN PRED REVANŠ: „Neka bude po 1:0 i u prvom i u drugom poluvremenu“!

-Oni su dan posle završetka seli u avion i priključili se. Tu za mene počinje i završava se svaka priča o tome – poručio je Obradović.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter