2
Fudbal

Serbia’s Aleksandar Mitrovic during the FIFA World Cup Qatar 2022 qualification football match between Serbia and Portugal, at the Rajko Mitic Stadium, in Belgrade, Serbia on March 27, 2021. 27.3.2021. Mart 27. 2021. Beograd, Srbija foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

PREMIJER LIGA NE PUŠTA IGRAČE DA IGRAJU ZA REPREZENTACIJU: Mitrović propušta kvalifikacije za SP!?

Objavljeno: 25.08.21 u 11:27

Velike tenzije na relaciji Premijer liga-FIFA.

Klubovi najvišeg engleskog ranga fudbala odlučili su da ne puštaju svoje igrače da igraju za reprezentaciju, te bi tako izbegli 10-to dnevni karantin kada se njihovi igrači vrate u Englesku.

Ovo nije konačna odluka klubova i lige generalno, već neki vid da se prinudi vlada te zemlje napravi ustupke prema fudbalerima, odnosno da ne moraju da idu u samoizolaciju. Ukoliko timovi ne budu puštali svoje igrače oni će ispaštati tako što neće moći da igraju u narednih pet dana za svoj tim, to je samo jedna od sankcija koju bi FIFA mogla da primeni.

„Klubovi su uzdržani, ali jednoglasno odlučili da ne puste igrače za reprezentativne utakmice za zemlje koje se nalaze na crvenoj listi“ – navodi se u saopštenju Premijer lige.

Što se tiče Srpskih igrača sa ostrva jedini koji se nalazi na toj listi jeste Aleksandar Mitrović, a naša zemlja se ne nalazi u „crvenoj zoni“ tako da će najbolji strelac tima moći da nastupi za svoju selekciju.

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter