0
AdmiralBet ABA Liga

Zeljko Zelimir Obradovic Partizan KK trening 17.8.2021. foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

OBRADOVIĆ ŽELI ZVEZDU I PARTIZAN U EVROLIGI: Tamo 11 klubova odlučuje o svemu, to mora da se promeni! (VIDEO)

Objavljeno: 25.08.21 u 16:22

Motivisan je pred novu sezonu.

Košarkaši Partizana predvođeni najtrofejnijim evropskim trenerom Željkom Obradovićem trenutno se nalaze na Zlatiboru, gde se pripremaju za narednu sezonu. Crno-beli će prvu pripremnu utakmicu odigrati u petak protiv Zlatibora, a Obradović je za portal Bhbasket govorio o njegovom dolasku u Partizan, kao i o nastupu u ABA ligi.

Radujem se gostovanjima, ekstra je to motivacija za mene i videti drage prijatelje. Pričamo o tome u klubu i vraćamo se u dane kada smo igrali najjaču ligu u Evropi. ABA liga je cilj jer se uz Evrkokup dolazi do Evrolige. Mora Evroliga da prepozna kvalitet koji odavde dolazi. Beograd ima potencijal za dva predstavnika Zvezdu i Partizan. Naravno i drugi timovi iz ABA lige imaju pravo to. Bio bih srećan da igra više klubova sa ovih prostora u Evroligi, počeo je Obradović i dodao:

Kada govorimo o Evroligi pričamo o 11 klubova koji odlučuju o svemu, kome da se dodeli licenca i druge aktivnosti. Nadam se da će se i to promeniti. Da se sem ekonomskog aspekta gleda i sportski aspekt, jasno je da je to najbolje takmičenje. Evroliga želi kontkinuinet klubova, a ne da budu godinu dve i da nestanu, kao što je bio slučaj.

Obradović se potom osvrnuo na dolazak mladog centra Balše Koprivice. Iskusni trener je istakao da će on dobiti adekvatan tretman, kao i da ima uslove da napreduje u karijeri.

Nema razloga da bude Rebrača. On je shvatio da njegov izbor na draftu nije ono što njega zadovoljava i da ima uslove u Partizanu da napreduje u karijeri. Momak koji ima 21 godinu kada razgovarate s njim deluje mnogo zrelije. Imaće adekvatan tretman pored kolektivnog, imaće individuane treninge što je za mlade igrače najvažnije. Niko nije postao igrač trenirajući samo s ekipom, nastavio je Obradović.

Kada je Željko došao u klub, mnogi su komentarisali kako je to sjajan potez za srpsku košarku. Jedan od njih je bio i Duško Vujošević, koji je istakao da je sa jedne strane ovo rizičan potez.

Dule je onaj ko mogo voli Partizan. Bio mi je i trener, a postali smo kasnije i kolege. Uvek kada se vidimo pričamo o Partizanu. Ne vidim rizik kada radite iz ljubavi i sa čvrstom željom. Rizik je kada neko pomisli da ekipa i ja nismo u stanju da damo maksimum. Na tome ću uvek insistirati. Ne vidim ništa riskantno u tom potezu. Ne gledam u prošlost i ovo neki novi početak za mene, istakao je Obradović.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter