0
Evropske lige

Fudbalski Savze Srbije Lyanco Evangelista Silveira Neves Vojnovic-Lijanko Stara Pazova, 01.03.2016. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

BRAZILAC SRPSKOG POREKLA IDE U PREMIJER LIGU: Pričao je sa Piksijem oko nastupa u reprezentaciji!

Objavljeno: 25.08.21 u 17:22

Videćemo da li će dobiti priliku.

Lijanko Evangelista Silveira Neves Vojnović je novi fudbaler Sautemptona u koji dolazi iz Torina. Defanzivca srpskog porekla koji ima 24 godine, engleski klub je platio 7.500.000 evra.

Lijanko je protekle dve sezone proveo na pozajmici u Bolonji, pa deluje da je ovo idealan transfer za njega. On je 2016. igrao za omladinsku reprezentaciju Srbije, da bi potom odlučio da nastupi za selekcije Brazila U20 i U23.

Ovo je ispunjenje sna ne samo za mene, već čitavu porodicu. Odrastao sam u Brazilu, gde se fudbaler potpuno drugačije doživljava. Zatim sam prešao u Italiju i naučio dosta o taktici. San mi je bio da igram u Premijer ligi čvrst fudbal i za mene je engleski način igre perfektan, rekao je Vojnović.

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi, nedavno je razgovarao sa Lijankom, sa željom da zaigra za seniorsku reprezentaciju Srbije. Piksi je istakao da su razgovori protekli obećavajuće, ali zbog zabrane FIFA Lijanko ipak neće zaigrati za našu zemlju. Pored Torina i Bolonje, Vojnović je nosio dres Sao Paula, u kome je i započeo karijeru.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter