1
Evrokupovi

FOTO: Youtube screenshot

SRBIN ODVEO ŠVEĐANE U LIGU ŠAMPIONA: Poznata su tri učesnika elitnog takmičenja!(VIDEO)

Objavljeno: 24.08.21 u 23:00

Bilo je uzbudljivo na terenima širom Evrope!

U utorak su odigrane prve tri utakmice plej-of faze kvalifikacija za ulazak u Ligu šampiona. Bilo je uzbudljivo na svim terenima i nema sumnje da će ljubitelji fudbala ponovo uživati u najkvalitetnijem takmičenju u Evropi.

Ludogorec je u revanš meču ugostio ekipu Malmea, pred svojim navijačima u Razgradu. Prvi duel u Švedskoj, završen je pobedom Malmea rezultatom 2:0. Domaćin je došao do vođstva u 10. minutu, a u strelce se upisao Anton Nedalkov.

Ekipa iz Švedske je u finišu prvog poluvremena stigla do izjednačenja. Ponovo je protivničku mrežu zatresao Veljko Birmančević! Fenomenalni ofanzivac je nastavio sa sjajnim partijama! Nekadašnji prvotimac Čukaričkog u kontinuitetu pokazuje zbog čega je dobio poziv u nacionalni tim Srbije.

Pjeros Sotiriou je vratio nadu ekipi iz Bugarske! Reprezentativac Kipra je bio precizan sa bele tačke u 59. minutu.

Ludogorecu je nedostajao još jedan pogodak, kako bi odveo meč u produžetke. Šveđani su igrali organizovano i nisu želeli da njihov rival u potpunosti preuzme inicijativu. Domaćin nije uspeo da poveća prednost i Malme će ove sezone nastupati u Ligi šampiona!

PROČITAJTE JOŠ: PARAOLIMPIJSKE IGRE SU OTVORENE: Sаškа Sоkоlоv i Lаslо Šurаnji nosili zastavu Srbije!

U Budimpešti je odigrana utakmica između domaćeg Ferencvaroša i Jang Bojsa. Prvi susret u Bernu je završen pobedom ekipe iz Švajcarske, rezultatom 3:2.

Gosti su danas prvi stigli do prednosti. Već u 5. minutu utakmice je mrežu golmana Dibusa zatresao  Sedrik Cesiger. U ulozi asistenta našao se Vinsent Siero.

Nije se dugo čekalo na promenu rezultata. Amerikanac Henri Vingo je doneo izjednačenje u 18. minutu meča. Uzbuđenjima u prestonici Mađarske nije bilo kraja! Igrao se 27. minut kada je došlo do potpunog preokreta i erupcije oduševljenja među domaćim navijačima. Asistenciju Uzunija je iskoristio Rjan Mae iz Belgije. 

Gosti su uzvratili udarac početkom drugog dela igre. Kristijan Fasnaht je postigao prvi pogodak ove sezone!

Ajdisa Lajduni je ‘zaradio’ drugi žuti karton u 64. minutu i Ferencvaroš je ispred sebe imao još teži zadatak. Jang Bojs je propustio priliku da u 70. minutu dođe do novog preokreta. Švajcarci nisu iskoristili jedanaesterac.

Mladi Feliks Mambimbi je presudio Ferencvarošu! Polaznik omladinske škole Jang Bojsa je postavio konačnih 2:3 u trećem minutu sudijske nadoknade.

PROČITAJTE JOŠ: MILAN SAVIĆ: ‘Sve za pobedu, sve za dobrobit ekipe! Sećam se prvenca u dresu Čukaričkog’

PSV je na svom stadionu dočekao slavnu Benfiku. Meč koji je prethodne sedmice odigran u Lisabonu, završen je trijumfom izabranika trenera Žezusa, rezultatom 2:1.

Posed lopte je bio na strani domaće ekipe. Holanđani su uspeli da nametnu svoj ritam od samog starta meča, a u tome su im pomogli gosti iz Portugala. Lukas Verisimo je zaradio javnu opomenu u 8, a zatim i u 32. minutu. Iskusni Brazilac je isključen i ostavio je Benfiku sa igračem manje u polju.

Domaći su pokušavali da dođu do željenog rezultata, ali je Benfika još jednom pokazala da se radi o izuzetno kvalitetnoj ekipi. Portugalci su izdržali do samog kraja meča i ostvarili su plasman u elitni rang! Meč je završen bez pogodaka!

Rezultati:

Utorak:

Ferencvaroš – Jang Bojs 2:3 (4:6)

Ludogorec – Malme 2:1 (2:3)

PSV – Benfika 0:0 (1:2)

Raspored:

Sreda:

21:00 Brondbi – Salcburg

21:00 Dinamo Zagreb – Šerif

21:00 Šahtjor – Monako

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter