0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

EKIPA IZ NOVOG SADA JE OSTVARILA PRVI TRIJUMF: Proleter slavio na ‘Čairu’! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 23.08.21 u 19:54

Odigrana je i poslednja utakmica 6. kola Superlige Srbije!

Radnički iz Niša je na stadionu ‘Čair‘ ugostio ekipu Proletera. Izabranici Aleksandra Stankovića su u dosadašnjem delu sezone osvojili šest bodova, dok su gosti iz Proletera zabeležili četiri poraza i samo jedan remi.

Utakmica u Nišu je završena rezultatom 0:1 i gosti su stigli do prvog trijumfa u novoj sezoni.

Posed lopte je bio na strani domaće ekipe od samog starta utakmice. Prvo poluvreme nije bilo mnogo sadržajno. Obe ekipe su na gol protivnika uputile po pet udaraca, ali nije bilo mnogo značajnih prilika na obe strane terena.

Škrbić je predstavljao najveći problem za defanzivce ekipe iz Novog Sada, kao i najozbiljniju pretnju za golmana Petrića. Fudbaleri Proletera su u nekoliko navrata uspeli da zaprate, ali su mreže mirovale nakon prvih 45 minuta igre.

Uvodni minuti drugog dela igre su najavile znatno uzbudljiviji nastavak! Obe ekipe su izašle značajno motivisanije i uslovi za igru su bili bolji.

Radnički je zapretio već u 47. minutu. Mićibući je oboren u  blizini kaznenog prostora, nakon solo prodora. Pejović je namestio loptu i uputio snažan udarac. Petrić je uspeo da reaguje, ali je lopta ostala u polju. Škrbić je pokušao u nastavku akcije, ali je usledila još jedna odlična intervencija čuvara mreže Proletera. Nakon udarca iz ugla, domaći su ponovo zapretili, ali je to bilo značajno lošije u odnosu na prethodni napad.

Ponovo je u 54. minutu Miljan Škrbić ugrozio gostujući gol. Glavni arbitar meča je igru prekinuo zbog nedozvoljene pozicije. Stanković je uvođenjem Filipa Kasalica nagovestio da želi napadačku igru. U 57. minutu je Škrbić atraktivnim potezom podigao publiku na noge. Još jednom se istakao Petrić!

Danoski, koji je u igru ušao na startu drugog poluvremenu, uputio je snažan udarac ka golu iskusnog Kahrimana. Lopta je na putu ka golu, u ruku pogodila Ognjena Bjeličića. Sudija Maksimović je pokazao na belu tačku, a Stefan Tomović je na rutinski način zatresao protivničku mrežu.

Radnički je morao da krene napred, a Proleter se bazirao prvenstveno na zaštitu svoje mreže. Pretili su gosti u igri iz tranzicije.

Povrtanik u redove Nišlija, Lazar Arsić, pao je u kaznenom prostoru u 67. minutu nakon duela sa defanzivcem gostujuće ekipe. Sudija je procenio da nije bilo kontakta i igra je ubrzo nastavljena. Škrbić je samo minut kasnije šutirao po zemlji i bio je to lak posao za Petrića.

Proleter je u 74. minutu pokazao koliko može biti opasan i kontranapadu. Kombinovali su Danoski i Mladenović, ali akcija nije završena na adekvatan način.

Kasalica je odlično centrirao u 76. minutu, a Vukadin Vukadinović se nije dovoljno dobro snašao na svega pet metara od gola gostujuće ekipe.

Izabranici Dušana Bajića su krenuli u visok presing. Požrtvovanje na terenu se ubrzo isplatilo i nakon odlične rekacije Mladenovića, lopta je stigla do Danoskog. Nekadašnji igrač Radnika je uposlio  Mihajlovića, a on je nedovoljno dobro šutirao ka golu Kahrimana.

Aleksandar Kovačević je startovao na izuzetno grub način u 77. minutu. Bivši kapiten Crvene zvezde je neoprezno oborio Miloševića, udarcem ‘otvorenim đonom’.

Glavni arbitar je odmah izvadio crveni karton, a Kovačević je bio svestan greške, pa je bez protesta napustio teren.

FOTO: TV Arena Sport/ printscreen

Volej Filipa Kasalice u 88. minutu meča je bio poslednja prilika za domaće. Danoski je grubo startovao minut kasnije i dobio je žuti karton.

Kojić je napravio odličan prodor i uposlio Mihajlovića koji se našao u kaznenom prostoru rivala. Mitrović je uspeo da zaustavi njegov udarac i spreči dupliranje prednosti.

Proleter nakon prve pobede, naredne nedelje u dobrom raspoloženju dočekuje Radnički iz Kragujevca. Nišlije 28. avgusta stižu u glavni grad Srbije, gde će odmeriti snage sa Partizanom.

Rezultati:

Petak:

Mladost – Radnik 0:2

Metalac – Voždovac 0:1

Subota:

Radnički Kragujevac – Čukarički 0:3

Crvena zvezda – TSC 3:1

Nedelja:

Vojvodina – Novi Pazar 2:1

Spartak – Napredak 3:2

Kolubara – Partizan 0:4

Ponedeljak:

Radnički Niš – Proleter 0:1

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter