0
Domaći fudbal

delije navijaci fans supporters zastave baklje flairs Fudbal-Super League Season 2021/2022 Crvena Zvezda v Mladost Lucani Beograd, 24.07.2021. foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

VULIN O SKANDIRANJU U NOVOM PAZARU: „Ovo skandiranje nije politika, ovo je samo mržnja“!

Objavljeno: 22.08.21 u 12:26

Ministar Vulin oglasio se u vezi skandiranja na utakmici Novog Pazara i Partizana. 

Vulin je ocenio da je svako skandiranje kojim se izražava mržnja neprihvatljivo i ukazao da je neprihvatljivo i jednako gadno skandiranje „nož, žica, Srebrenica“, koliko pevanje „žutoj kući“, te da pevanje „žutoj kući“ nije bio razlog za prekid utakmice.

„Moraju se poštovati i ustanoviti jasna pravila koja već postoje. Ovo skandiranje nije politika, ovo je samo mržnja“.

Prema njegovom mišljenju, u ovim slučajevima mora postojati pojedinac koji je počeo skandiranje, a ne navijači u globalu, jer nisu svi navijači isti.

„Ko je to poveo, ko je prvi počeo, ostali su prihvatili ili ne. Mene zanima taj koji je to poveo. Verujem u individualnu odgovornost, postoji prekršajna i krivična odgovornost. Treba da sačuvamo pozitivnu energiju navijanja , a ne da dopustimo da par ljudi izazove nasilje, tuču ili izazove prekid utakmice“.

Ističe i da će policija na svako nasilje odgovoriti nasiljem, ali da će to biti poslednje što će upotrebiti.

„Ne želim ružne scene kojima bi se neki u regionu radovali, da su videli kako Žandarmerija tuče nekoga. Drago mi je, to je izbegnuto, a sve je ispoštovano i urađeno kako treba, bez incidenata“- rekao je ministar policije u jutarnjem programu  TV „Prva“.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter