0
Odbojka

FOTO: STARSPORT

SELEKTOR JE LJUT BEZ OBZIRA NA UBEDLJIV TRIJUMF: ‘Ovako se ne igra! Ovako se gubi Evropsko prvenstvo’

Objavljeno: 22.08.21 u 23:49

Srbija je savladala Belgiju sa 3:0 u setovima!

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije je nastavila pobednički niz na Evropskom prvenstvu u Beogradu. Izabranice Zorana Terzića nisu izgubile set od starta turnira i ostvarene su tri pobede na tri odigrana meča. Naše odbojkašice su danas savladale Belgiju sa 3:0 u setovima.

Trofejni selektor je zadovoljan rezultatom, ali ne i igrom njegove ekipe. Terzić je bio prilično ljut nakon meča.

-Pobeda 3:0 kao i u subotu, s tim što sam juče bio zaista zadovoljan načinom na koji smo igrali i odnosom prema utakmici. A danas je to zadovoljstvo preraslo u, ne mogu da kažem ni nezadovoljstvo, nego nešto mnogo gore – a ta reč nije za kamere. Ovako se ne igra! Ovako se gubi Evropsko prvenstvo, bez obzira što smo pobedili 3:0. Ispadanje iz ritma, totalna dekoncentracija u terenu, opuštena varijanta gde se zna da ćemo pobediti. Nadam se da će se dozvati pameti na vreme… Ništa drugo – istakao je iskusni stručnjak.

Blistala je Tijana Bošković! Odbojkašica je meč završila sa 26 postignutih poena.

-Nije to previše oslanjanje na Tijanu. Kada drugima ne ide, onda mora Tijana. To je tako otprlike. Nije to bio osnovni problem, zato što smo mi danas zaista igarli dobro u prvom napadu, imali smo odličan prijem servis. Mi kada imamo ovakav prvi napad, nama onda protivnik koji god da je na svetu, ne može da pređe 15, 16 poena. Onda našim servisom, blokom, odbranom i kontranapadnom rešavamo mnogo toga. Danas na naš servis nismo igrali ništa, apslutno ništa. Ubacivali smo ga, oni su imali idealan prijem i radili su šta su hteli. Sve što su skuvali i plasirali to je palo, bloka nismo imali, odbrane još manje… To je bio osnovni problem. A to što je Tijana dobila lopti koliko je dobila, to je njena pozicija i to je normalno – rekao je Zoran.

Srbija će u utorak igrati protiv Azerbejdžana, a u sredu naše odbojkašice očekuje najteža provera –  meč sa selekcijom Rusije.

-Pokazalo se da su najslabija ekipa u grupi. Došli su sa nekom ekipom koju niko ovde ni ne zna. Slabo igraju i iskreno govoreći to će biti jedno mučenje, kao i danas. A Rusija – ako budemo ovako igrali nemamo šta da tražimo na toj utakmici. Mlada ekipa, veoma kvalitetna i perspektivna, u smislu tih igrača koji će zaista biti vrhunski za koju godinu i na kraju krajeva željni uspeha, željni da nas pobede. Na kraju krajeva je apsurd siguran sam da će tako biti – Rusija će imati mnogo veću želju da dobije nas, nego mi njih. A mi njih na evropskim prvenstvima nikada u istoriji pobedili nismo. Imamo bilans nula pobeda. Toliko –  zaključio je Terzić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter