0
Odbojka

(210819) -- BELGRADE (SERBIA), Aug. 19, 2021 (Xinhua) -- Serbia's Sara Caric (R) spikes the ball past Bosnia and Herzegovina's Andjelka Radiskovic (C) and Edina Selimovic (L) during CEV EuroVolley 2021, women's European Championship volleyball match between Serbia and Bosnia and Herzegovina, in Belgrade, Serbia on Aug. 19, 2021. Serbia won 3-0. (Xinhua/Predrag Milosavljevic)

SARA CARIĆ: „Veliki je podstrek za nas što igramo sa tako velikim igračicama“!

Objavljeno: 22.08.21 u 13:00

Srpska odbojkašica dobila priliku da debituje na Evropskim prvenstvima. 

Dvadesetogodišnja srpska odbojkašica najmlađi je član našeg tima. Posle odličnih partija u Ligi nacija, Zvezdan Terzić je odlučio da joj pruži šansu na Evropskom prvenstvu.

Protiv Bosne i Hercegovine je nastupila prvi put, a šansu je dobila i protiv Francuske.

„Ovo je stvarno neopisiv osećaj, pogotovo meni koja sam prvi put sa seniorskom reprezentacijom. Drago mi je što je ovoliko ljudi na tribinama. Nismo znale da će ih biti ovoliko. Mnogo je lepše kada se igra u ovakvoj atmosferi. Utisci su prelepi, ne znam šta bih više rekla“.

Mlada odbojkašica nije očekivala da će dobiti poziv za učešće na ovom prvenstvu.

„U Ligi nacija je igrao podmlađeni tim, to su devojke s kojima sam igrala u mlađim kategorijama, bilo mi je lakše. Nisam očekivala poziv, ne znam kako bih opisala ovo. Svakako je ovo želja svake devojke koja je trenirala odbojku“- nastavila je Carićeva.

Od velike je važnosti igrati i učiti od iskusnijih koleginica.

„Uf, devojke su stvarno predivne. Kao najmlađu su me prihvatile baš lepo. I ne samo mene, već i druge mlade devojke, Katarinu Lazović i Jovanu Kocić, koje su i ranije bile tu. Brzo smo se uklopile. Stvarno je veoma bitno što igramo sa tako velikim igračicama. Veliki je podstrek za nas. Svako bi želeo ovo da prođe. Ko dobije ovakvu priliku, mora da je iskoristi“.

Trema je uvek tu, ali da bi bili najbolji moramo da znamo kako da se izborimo sa njom.

„Osećam tremu, naravno. Uopšte mi nije dobro. Jedino dobro kod mene je što ne obraćam pažnju na publiku, jer da obraćam ne znam kako bih uspela da se snađem. Mada moram reći da sam se dosta opustila dok smo igrale Ligu nacija, jer tamo smo igrale protiv dosta jakih ekipa. Tamo sam ušla u ritam“- izjavila je Sara posle jučerašnje pobede nad selekcijom Francuske.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter