1
ATP

(191117) -- LONDON, Nov. 17, 2019 (Xinhua) -- Stefanos Tsitsipas of Greece celebrates after winning the singles semifinal against Roger Federer of Switzerland at the ATP World Tour Finals 2019 in London, Britain on Nov. 16, 2019. (Xinhua/Han Yan)

RODIK I ZVEREV OPTUŽUJU CICIPASA ZA VARANJE: Grk se vadi na pravilnik!

Objavljeno: 22.08.21 u 13:50

Zverev je bio ljut na Cicipasa što posle svakog seta ide u toalet, a njegovim kritikama se pridružio i Rodik. 

Aleksandar Zverev je optužio Stefanosa Cicipasa da je u toaletu sam i da tamo nema pratnju i da može da koristi mobilni telefon. To znači da bi tako mogao da dobije „koučing“ što na ATP turnirima nije dozvoljeno. Optužbama se pridružio Endi Rodik koji takođe misli da Cicipas vara.

Hajde da prvo pogledamo činjenice pre nego što imamo neko mišljenje. On je i u prošlosti često kršio pravila o koučingu sa svojim ocem. To je činjenica. Mnogo je izlazio sa terena ove sedmice i to je činio više puta posle prošle nedelje u Kanadi. Kada je Zverev otpužio Cicipasa govoreći ‘Šalje mu poruke, šalje mu poruke’, kamera je išla na Cicipasovog tatu i on zaista kuca poruke“, pa zatim dodao:“Najverovatnije je najveći pokazatelj to što je po povratku na teren on potpuno promenio taktiku. Nije imao ni jednom servis volej u prvom setu, a onda je iznenada počeo da koristi servis volej tri ili četiri puta uzastopno. Dokazi ne idu na ruku Cicipasu„- rekao je Rodik.

Zatim se Grk oglasio da ne želi da se presvlači pred svima i da to nije pristojno.

„Već sam pričao o tome. Nisam radio ništa ludo. Nije to astrofizika. Otišao sam u svlačionicu kako bih promnio opremu. Ne mislim da je u redu da to radim na terenu, pred svima. Više volim da odem do svlačionice, jer sam menjao i čarape i patike“.

Takođe je rekao da u pravilniku piše da teniser sme posle svakog seta da ode u toalet, ali da će da proveri to ponovo.

„Bio sam potpuno mokar, jedva sam i reket držao. To nije bilo lepo. Ovaj sudija svakako nema najbolju reputaciju među igračima. Moraću da proverim pravilnik kasnije. Igraču bi trebalo da bude dozvoljeno da ode do toaleta posle svakog seta, bar koliko ja znam. Igramo tenis, znojimo se mnogo, ali čini mi se da naše napore ne cene dovoljno. Žao mi je zbog toga“- završio je Cicipas.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter