2
Domaći fudbal

Dejan Stankovic Crvena Zvezda - Cluj, UEFA Europa League Stadion Rajko Mitic Play-offs, 1st leg 17.8.2021. Beograd Srbija foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

STANKOVIĆ ZADOVOLJAN: Zvezda spremna za revanš!

Objavljeno: 21.08.21 u 23:41

Trener crveno-belih pohvalio igru svojih igrača. 

Crvena zvezda ostvarila je veoma bitnu pobedu nad TSC Bačka Topola(3:1) i uključila se u borbu za odbranu titule. Dejan Stanković istakao je koliko je teško igrati u ovakvom ritmu, ali da je ponosan na svoje momke.

„Sve čestitke momcima na pobedi. Igramo u ritmu nedelja-četvrtak, nedelja-utorak, subota-sreda, dosta energije i trošenja igrača, kako emotivno, tako i fizički. Raduje nas ova posećenost tribina, sedam utakmica na kojih je došlo 120 hiljada navijača da nas gleda, a mi se osećamo jakim i snažnim. Kada igramo na našem stadionu možemo da vodimo i gubimo, ali uz ovakvu podršku, snagu koja nam dolazi i pozitivu, treba nam pozitiva. Idemo iz utakmice u utakmicu bez problema prema napred. Utakmicu smo držali pod kontrolom od početka, odmah u prvom minutu smo imali situaciju jedan na jedan, da smo to realizovali, na vreme otvorili utakmicu i na kraju je rešili. Iako smo primili gol, nastavili smo, stvorili dosta šansi, nekad ne može ni sve da se pogodi. Dobar roster, nekoliko igrača smo odmorili, a neko je morao da „izgura“ celu utakmicu. Moramo da prođemo ovu „letnju ligu“, jul i avgust, da doteramo i ispunimo sve ciljeve do kraja. Posle toga dolazi reprezentativna pauza, ide malo odmora za momke. Trinaest, četrnaest utakmica u 40 dana, pogotovo leti je jedna velika stvar“-rekao je Stanković.

A zatim je i dodao da su u dobroj formi pred revanš sa Klužom.

„Ne razmišljamo još o četvrtku, idemo prvo da se odmorimo. Znamo kako da spremimo utakmicu, ništa još nije gotovo i nećemo da se opustimo, to ne bi bilo na našem nivou. Bićemo konkretni, prvo ćemo da se odmorimo, pa polako put Rumuniji„, zaključio je menadžer crveno-belih.

0
0

2 Komentara

  1. Bili smo mnogo bolji od TSC, ali da se niko ne ljuti Zvezda nema sredinu terena! Sve se svodi na individualne prodore po levoj strani (Katai, Ivanić) i centaršuteve u kazneni prostor. Ukupno gledajući, igra Zvezde je bila snažna i veoma čvrsta, što je umnogome razlikuje od ostalih timova iz SLS, koji su nedovoljno čvrsti i čiji igrači stoje daleko od protivničkih igrača. Da bi bila još efikasnija i bolja, Zvezdi nedostaje organizator na sredini terena. Sadašnji igrači sredine terena su užasno spori i bez kreativnih sposobnosti. Sva njihova kreativnost se svodi na vraćanje lopte unazad ili u širinu do najbližeg saigrača! Ovo je bio jedan od glavnih razloga što smo ispali od Šerifa.

    0
    0
    Odgovori
  2. Nema sumnje, Zvezda je zaista bila bolja od TSC, ali ima nešto što mi se ne sviđa u igri Zvezde. Zvezda igra mnogo jednostrano u napadu, igra se svodi samo na levu stranu terena (osovina Rodić-Ivanić-Katai) i na prekide! I to je sve! Središnji deo terena ne postoji! Nema sprinteva u dubinu, nema sprinteva u prostor. Zadnji vezni igrači Zvezde su zarobljeni u kasnim ’60. Nema brzog iznošenja lopte na polovinu protivnika. U Zvezdinoj igri nema brze tranzicije i nema presinga! Desna strana terena se retko koristi, a to što je Gajić sinoć imao nekoliko dobrih centaršuteva sa desne strane je plod slabe igre TSC u defanzivi na svojoj levoj strani. Odbrana je bila dobra i veoma čvrsta. Hoću mnogo bržu Zvezdu!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter